Vasile Blaga: Sunt şanse ca Guvernul Ponta să cadă. Sper să fie toţi liberalii prezenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat joi, în cadrul unui interviu postului Realitatea, că matematic sunt şanse ca Guvernul Ponta să cadă după „moţiunea de cenzură" care vizează votul românilor din diaspora şi pe care PNL o va depune vineri.

„Şanse sunt, dar sunt un politician echilibrat şi nu aş spune că acest lucru sigur se va întâmpla. Şanse sunt. Avem până acum acordul partidului dlui Geoană, aşteptăm pe parcursul nopţii, pentru că mâine depunem moţiunea, am transmis-o şi celorlalte grupuri parlamentare — UDMR, grupul dlui Fenechiu, minorităţi altele decât UDMR şi independenţilor—, poziţiile lor. PNL are 173 de parlamentari, partidul lui Mircea Geoană — 13, iar pentru a trece moţiunea este nevoie de 280 de voturi.", a spus Vasile Blaga la Realitatea TV.

„Sper sa fie toti (parlamentarii liberali prezenti - n.r.). Am transmis mesaje in acest sens si eu si colega mea, doamna Gorghiu, ca toti sa fie prezenti la aceasta motiune. Sper sa fie cu totii pentru ca este un moment politic foarte important in care noi nu numai ca folosim dreptul constitutional pe care nu ni-l poate lua nimeni, 

Preşedintele PSRO, senatorul Mircea Geoană, a anunţat miercuri că a decis să susţină moţiunea de cenzură a PNL pe tema votului din diaspora.

„Am decis să susţin moţiunea de cenzură împotriva Guvernului pentru un motiv foarte simplu: perpetuarea sultanatului lui Ponta reprezintă cea mai proastă variantă pentru ţară. Acelaşi guvern care a blocat în mod cinic dreptul românilor din străinătate să voteze în noiembrie 2014 recidivează.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite