Vasile Blaga: PNL va finaliza sondajele pentru sectoare într-o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, luni, că PNL va finaliza evaluările pentru primăriile de sector în următoarele zile, susţinând că reevaluarea candidatului propus pentru Primări Bucureşti făcea parte din programul pe care PNL l-a anunţat în decembrie.

„Noi suntem în grafic. În decembrie, când s-a pronunţat CEx Bucureşti am spus că vom avea încă o evaluare (a candidatului propus pentru Primăria Generală-n.r.) în februarie. Lucrul acesta s-a întâmplat", a declarat copreşedintele PNL Vasile Blaga, citat de Mediafax, referitor la decizia de a-l susţine pe Ludovic Orban, în cursa pentru Primăria Capitalei.

Blaga a punctat faptul că aproapem o săptămână PNL va finaliza şi evaluările candidaţilor pentru primările de sectoare, având loc evaluările finale ale acestora. 

Copreşedintele PNL  a reiterat că liberalii nu vor face alinaţe pre-electorale, ci doar post-electorale pentru a-şi asigura majorităţile necesare în consilii.

Europarlamentarul Cristian Buşoi a fost retras de PNL din cursa pentru Primăria Capitalei, deşi, până în urmă cu câteva zile, era favorit să intre în lupta electorală. Decizia a fost luată după ultimul sondaj de opinie comandat de PNL. Ludovic Orban va candida din partea PNL la Primăria Capitalei, candidatura sa fiind stabilită pe baza aceluiaşi sondaj de opinie.

Decizia înlocuirii lui Buşoi a fost luată, azi, de conducerea PNL, după ce europarlamentarul a scos un scor mai slab faţă de Ludovic Orban în ultimul sondaj comandat de PNL. „Este o decizie luată de comun acord. Cred în şansa lui Orban de a convinge electoratul de dreapta. Îl voi susţine cu toată tăria. Cred că are mari şanse de reuşită“, a spus Buşoi. 

Potrivit unor surse politice, în cercetarea liberalilor, Ludovic Orban şi Cristian Buşoi au au ieşit aproape la egalitate. „Cei doi stau umăr la umăr, sunt cotaţi la 30%. A fost o decizie obiectivă, plecând de la şansele pe care cred că le au cei doi candidaţi“, a comentat şi liderul PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, responsabilul cu desemnarea candidatului pentru Capitală. Surse liberale susţin că  pe locul trei în sondaj a ieşit Adriana Săftoiu, însă la mare distanţă. 

Citeşte şi: 

Cristian Buşoi, retras de PNL din cursa pentru Primăria Capitalei. Cine va fi candidatul liberalilor

Adriana Săftoiu: Voi candida la Primăria Capitalei dacă partidul aşa va decide

Cum comentează Alina Gorghiu poziţia lui Klaus Iohannis în conflictul ANAF-Antena 3

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite