Vasile Blaga: „Mulţi dintre miniştrii Cabinetului Cioloş au avut poziţii interesante; dacă erau numiţi politic, plecau demult”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vasile blaga

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, miercuri seara, la Realitatea TV, că este decizia premierului Dacian Cioloş dacă remaniază sau nu miniştri din cabinetul său, dar a apreciat că au existat mulţi miniştri care au avut ”poziţii interesante” şi, dacă ar fi fost numiţi politic, plecau demult.

"Este la latitudinea premierului Cioloş dacă remaniază miniştri în acest moment, însă mulţi dintre miniştri au avut poziţii interesante. Dacă ar fi fost numiţi politic, plecau demult", a declarat Vasile Blaga, referitor la prestaţia unor miniştri din cabinetul Cioloş. 

Vasile Blaga a amintit declaraţiile recente ale ministrului Agriculturii, Achim Irimescu. 

"Ministrul Agriculturii a susţinut nişte declaraţii nelalocul lor, că salamul se spală cu oţet, apoi că întreg bugetul României a fost dus cu camionul peste graniţă, declaraţii pe care nu le-a explicat", a spus copreşedintele PNL.

Vasile  Blaga a vorbit şi despre alegerile locale, el arătând că dreapta are în Bucureşti un potenţial "enorm, care este mult mai mare decât al PSD", însă este reprezentată de mai mulţi candidaţi, în timp ce pe stânga există un singur candidat. 

”Oricare vot nu se va îndrepta, în Bucureşti (...)  către reprezentantul PNL, va fi un vot indirect în favoarea PSD”, a explicat Blaga, adăugând că bătălia electorală, la Bucureşti, este între liberali şi social-democraţi. 

Vorbind despre corupţie într-un interviu acordat Ziarului Financiar, ministrul Achim Irimescu a spus că, peste tot, cei mai mulţi bani se fac în afaceri cu statul, dar că diferenţa dintre corupţia din Vest şi cea din România este că străinii nu scot banii din ţară: "Eu (în Vest – n.red.), când fac o afacere cu statul şi câştig, să zic, un milion de euro, eu banii ăia nu-i duc într-o ţară străină, să-mi iau casă sau să-i pun în cont, ci îi păstrez în Belgia (destinaţie generică – n.red.) şi fac o afacere, o firmă, o făbricuţă, şi dau şi la amărâtul ăla să mănânce o pâine. Voi scoateţi banii din ţară, şi - îmi spunea el (un interlocutor care i-a relatat povestea – n.red.) - s-au scos în ultimii 5 ani de guvernare, de pe vremea lui Băsescu - că aşa era atunci, nu că ar fi alţii mai procopsiţi ca alţii. Nu! Toţi sunt români, toate partidele, să fim clari. S-au scos 35 de miliarde (de euro) din România, îmi supuneau băieţii, confidenţial; din România, cu camionul, s-au dus în Elveţia."

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat duminică pentru News.ro că declaraţiile ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, legate de transferul a 35 miliarde de euro cu camionul în Elveţia, sunt interpretări personale bazate pe informaţii de presă şi ale Curţii de Conturi, "într-adevăr, neclare şi confuze".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite