Vasile Blaga: Cine candidează la alegerile parlamentare pe locurile eligibile trebuie să susţină financiar campania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat vineri, la Eforie Nord, că politicienii care vor candida pe locuri eligibile la alegerile parlamentare trebuie să susţină şi campania electorală, urmând să se stabilească cât va fi contribuţia fiecăruia, precizând că liberalii vor definitiva listele în jurul datei de 25 septembrie.

Vasile Blaga a declarat vineri, după deschiderea Şcolii de Vară a PNL, că fiecare organizaţie locală îşi va stabili lista cu candidaţi pentru alegerile parlamentare, apoi acestea vor fi aprobate de către conducerea centrală a partidului.

Întrebat de jurnalişti dacă politicieni de la centru vor candida în teritoriu, Blaga a spus că numărul acestora va fi redus.

“Sunt prea puţini oameni de la centru care vor candida în judeţe. Unii dintre ei au mai făcut-o, nu candidează pentru prima dată. Chiar dacă lucrează în Bucureşti, au candidat în judeţe. Politica este una simplă: fiecare organizaţie judeţeană are libertatea de a aprecia valoarea oamenilor care doresc să candideze pentru că sunt foarte mulţi colegi care doresc să candideze. Unde mai există anumite reţineri pentru a promova oameni de valoare, pentru că mai sunt şi astfel de situaţii, vom interveni de la centru dintr-un motiv foarte simplu: până la urmă aprobarea listelor este în primul rând responsabilitatea conducerii centrale a partidului”, a afirmat Vasile Blaga.

El a menţionat că organizaţiile trebuie să anunţe candidaţii la alegerile parlamentare în jurul datei de 25 septembrie.

“Organizaţiile s-au cam orientat. Termenul pe care l-am dat noi este în jur de 25 septembrie. Termenul legal de depunere a listelor, sper să nu greşesc, este în jur de 10-12 octombrie. Dar campania de strângere de semnături a început pentru că candidăm toate partidele pe liste de partid şi atunci această campanie a debutat”, a explicat copreşedintele PNL.

Vasile Blaga a mai spus că cei care vor candida pe liste eligibile vor contribui şi la susţinerea financiară a campaniei electorale.

“Cei care vom candida pe poziţii pe care le vom considera eligibile vom participa şi la susţinerea campaniei electorale centrale. Cum, cu cât, public va fi, ca să nu fie nicio discuţie, exact cum am făcut-o şi la alegerile locale. Am spus-o clar presei: cu atâta contribuie fiecare candidat. Şi la campania centrală, că nu vine un avion de pe Lună să aducă bani la PNL.

Întrebat care va fi propunerea de premier a liberalilor, Vasile Blaga a răspuns:

“Mai avem. Să ştiţi că nu stăm la mâna nimănui. PNL este un partid puternic. Numai dintre oamenii care au performat în structurile locale putem avea desemnat un candidat de premier, că despre asta e vorba, despre candidat de premier propus preşedintelui, că dânsul îl va desemna până la urmă, din fiecare regiune istorică. Nu vom avea probleme aici”.

Vasile Blaga a fost prezent vineri, la deschiderea Şcolii de Vară a PNL, care se desfăşoară la sfârşitul acestei săptămâni la Eforie Nord. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite