Vasile Blaga: „Ar fi naturală o alianţă cu PNL, în schimb nu mă văd la guvernare cu Dan Diaconescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga cochetează cu PNL Foto Adevărul
Vasile Blaga cochetează cu PNL Foto Adevărul

Preşedintele PDL, Vasile Balga, a declarat marţi, la Slatina, că vede drept normală o alianţă de guvernare PDL-PNL, dar nu şi una cu PP-DD, chiar dacă punctual, în Parlament PDL a colaborat şi poate colabora în continuare cu acest partid.

„O guvernare normală ar fi cea cu PNL, pentru că noi nu avem probleme din acest punct de vedere, n-am avut niciodată, în a pune la punct un program de guvernare alături de ei, în a stabili ţinte de TVA, ţinte de cotă unică cu PNL, n-am avut niciodată problemele astea. Pe când în 2009, cu PSD n-am putut face nimic, doar la reducerea cheltuielilor a fost adoptat un singur lucru, pentru reducerea cheltuielilor îi trimitem acasă în concediu fără plată. Ar fi naturală o alianţă cu PNL, dar este mult până atunci. Eu le doresc să rămână împreună şi să plătească împreună“, a spus preşedintele PDL.


Despre relaţia cu PP-DD, Vasile Blaga a menţionat colaborarea între parlamentarii PDL şi PP-DD pentru a depune moţiunea simplă pe subiectul Schengen, precum şi colaborarea pentru a putea contesta la Curtea Constituţională statutul parlamentarilor.
'Iată, punctual, cum este situaţia moţiunii Schengen, vom colabora în Parlament pentru a putea depune o moţiune simplă. Aşa cum am contestat la Curtea Constituţională statutul parlamentarilor şi am avut nevoie de o semnătură în Senat şi ne-au dat-o de la PP-DD. (...) Din punctul acesta de vedere mai avem multe de făcut şi putem colabora pe astfel de teme, în schimb nu mă văd la guvernare cu domnul Dan Diaconescu', a susţinut preşedintele PDL.
Vasile Blaga s-a aflat marţi la Slatina pentru a-şi lansa moţiunea 'România Dreaptă - PDL - politica dincolo de lozinci', el fiind însoţit de susţinătorii săi, deputata Raluca Turcan, secretarul general Gheorghe Flutur, europarlamentarul Traian Ungureanu şi europarlamentarul Rareş Niculescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite