Varujan Vosganian şi-a dat demisia din PNL. Gorghiu: Luăm act de demisie, dar nu ştergem cu buretele accidentul din Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Varujan Vosganian
Varujan Vosganian

Senatorul Varujan Vosganian şi-a dat demisia din PNL, printr-un mesaj postat pe blogul personal. Gestul său vine în urma solicitării liderului PNL, Alina Gorghiu, ca urmare a votului de joi din Parlament, prin care senatorul a rămas cu imunitate.

„Către conducerea Partidului Naţional Liberal. Ca un răspuns colegial la solicitările dumneavoastră, primiţi, prin prezenta, demisia mea din noul PNL“, a scris Vosganian pe blogul personal.

„Pe viitor, astfel de derapaje nu vor fi tolerate“


Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, pentru Mediafax, că a luat act de demisia lui Varujan Vosganian din PNL, dar ”accidentul” de la votul din Senat nu se va ”şterge cu buretele”.

”Da, i-am cerut demisia senatorului Varujan Vosganian din PNL, iau act împreună cu colegii mei de acest lucru. Asta nu înseamnă că se şterge cu buretele accidentul din Senat de la votul de ieri, dar vă subliniez ferm că pe viitor genul acesta de derapaje ale unor parlamentari nu vor fi tolerate de noul PNL. Voi lua cu toate riscurile orice fel de măsură necesară pentru a apăra PNL, inclusiv faţă de cei care ar putea să-l prejudicieze din interior. Avem o mare responsabilitate şi absolut orice gest politic îl vom trata cu înţelepciune”, a declarat Gorghiu.

Vineri dimineaţă, Alina Gorghiu le-a transmis o scrisoare senatorilor PNL, în care îi anunţa că i-a cerut senatorului Varujan Vosganian demisia din PNL, specificând că un refuz din partea acestuia se va solda cu excluderea sa din partid.

„I-am cerut senatorului Varujan Vosganian demisia din PNL, iar în cazul în care acest lucru nu se va produce, voi propune excluderea acestuia din Partidul Naţional Liberal. De asemenea, luni, voi fi prezentă la şedinţa grupului parlamentar al senatorilor PNL, pentru a a stabili împreună modalitatea prin care accidentul politic petrecut pe 12 februarie să nu se mai repete vreodată”, afirmă Gorghiu.

Gorghiu susţinea în scrisoare că rezultatul votului nu îl ajută în niciun fel pe Varujan Vosganian, care nu are posibilitatea de a se apăra în faţa acuzaţiilor care i se aduc şi devine, astfel, vinovat în faţa opiniei publice, înainte chiar de a fi judecat.

Senatul a respins, joi, solicitarea Parchetului General de încuviinţare a începerii urmăririi penale împotriva senatorului PNL Varujan Vosganian, fiind înregistrate, 71 de voturi "împotrivă", 56 de voturi "pentru", 5 voturi fiind anulate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite