Varujan Vosganian îl atacă pe Traian Băsescu: „Are două teme preferate, justiţia şi serviciile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Varujan Vosganian îl atacă pe preşedintele Traian Băsescu Foto Adevărul
Varujan Vosganian îl atacă pe preşedintele Traian Băsescu Foto Adevărul

Ministrul Industriei Varujan Vosganian a scris sâmbătă pe blogul personal că „în cei opt ani cât a fost preşedinte Traian Băsescu a avut două teme predilecte: justiţia şi serviciile“.


Postarea de pe blog a liberalului vine la numai o zi după ce şeful statului a participat la şedinţa plenului CSM în care le-a cerut membrilor să exprime un punct de vedere cu privire la articolul 134 din Constituţie care face referire la numirea procurorilor în funcţie.

În acest context, Varujan Vosganian a amintit de o discuţie pe care a avut-o în anul 2008 cu primul ministru de atunci, Călin Popescu Tăriceanu.

„M-a întrebat dacă am cunoscut vreun lucrător de la SRI sau de la SIE. I-am răspuns că, exceptie făcând cei avizaţi de către Parlament, anume Virgil Măgureanu, Radu Timofte, George Maior, Claudiu Săftoiu, Răzvan Ungureanu etc. nu cunosc niciunul. M-a întrebat, apoi, dacă am cunoscut vreun procuror. I-am răspuns că nu cunosc decat foşti procurori, precum Victor Ciorbea sau Monica Macovei, dar că nu ştiu niciun procuror în funcţie. Mi-a marturisit că nici el“, povesteşte liberalul pe blogul său, subliniind că pe vremea aceea „erau două Românii“. „Una a noastră, care se preocupă de mersul economiei şi de creşterea bunăstării oamenilor. Şi o alta reprezentată de Traian Băsescu, care avea cu totul alte ocupaţii“, mai precizează Vosganian.

În opinia liberalului, lipsa de cunoştinţă despre lucrătorii din serviciile secrete şi din procuratură nu trebuie să fie un lucru de mirare. „Noi suntem oameni cumsecade, n-am avut de-a face cu justitia, n-am facut obiectul unor cercetari de natură penală, n-am turnat pe nimeni şi n-am făcut parte din nicio poliţie secretă“, mai precizează liberalul.

Varujan Vosganian mai atrage atenţia şi asupra faptului că în ceea priveşte justiţia, în speţă breasla judecătorilor şi a procurorilor, dezbaterea este excesiv personalizată. „Nu discutăm de legi, ci de oameni. Asta înseamnă că, din păcate, oamenii (unii dintre ei) sunt, în continuare deasupra legilor. Înseamnă că legile sunt după chipul şi asemănarea oamenilor care le aplică. Şi osârdia cu care preşedintele luptă pentru oamenii săi, arată că, din păcate el vrea un sistem în care nu zeiţa justiţiei, ci oamenii să fie legaţi la ochi“, a conchis liberalul.

În luna noiembrie, secţia de procurori a CSM a avizat negativ cele două propuneri făcute de Mona Pivniceru pentru funcţiile de procuror general şi procuror şef DNA. Avizul CSM este consultativ. Şeful statului are ultimul cuvânt în acest caz.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite