Varujan Vosganian, la Adevărul Live: PSD şi PNL ar trebui să meargă împreună la europarlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Varujan Vosganian: „Alegerile europarlamentare, cea mai mare provocare pentru USL“  FOTO : Adevărul
Varujan Vosganian: „Alegerile europarlamentare, cea mai mare provocare pentru USL“  FOTO : Adevărul

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian a spus,  într-un interviu acordat jurnaliştilor Ioana Lupea şi Dan Marinescu, la Adevărul Live, că înţelegerea dintre PNL şi USL trebuie respectată pe o perioadă  de 4 ani, dar că ea poate fi concretizată şi mai departe de 2016.

„N-a fost iubire la prima vedere, a fost iubire pe parcurs, care este supusă unor provocări“, a spus Varujan Vosganian despre alianţa USL.

Vosganian a precizat că cea mai mare provocare pentru USL sunt alegerile europene din 2014. Ministrul Economiei crede că aceste alegeri trebuie făcute împreună de PSD şi de PNL, chiar dacă afilierea diferită faţă de partidele europene reprezintă o problemă. El mai spune că trebuie luată în considereare reacţia liberalilor şi a socialiştilor europeni, dar că nu crede că ar fi o problemă ca PNL şi PSD să susţină împreună candidaţii pentru europarlamentare, pentru că, odată aleşi, ei pot să aparţină unor grupuri diferite în Parlamentul European. Vosganian admite că nu a existat o discuţie în acest sens, în PNL, dar că nu crede că dacă se va merge împreună la alegerile prezidenţiale, trebuie să se întâmple acelaşi lucru şi la alegerile europarlamentare. Varujan Vosganian aminteşte că alianţa DA s-a destrămat pentu că PD şi PNL au avut obiective diferite la alegerile prezidenţiale şi nu au susţinut acelaşi candidat. El a mai spus că PND şi PSD vor fi unite pentru că au un proiect comun, iar revizuire Constituţiei va fi examenul de maturitate al al acestui proiect comun al alianţei.

Varujan Vosganian la Adevărul LIVE cu Ioana Lupea şi Dan Marinescu

„Pot să îmi respect cuvântul în alianţe chiar dacă am intrat cu jumătate de gură. În alianţa „Dreptate şi Adevăr“ eu am votat împotrivă, dar am fost ultimul care a stins lumina, în 2006. Tot aşa şi acum. Eu nu am fost unul dintre marii fani ai acestei alianţe (n.r. USL), am înţeles însă că o maşină funcţionează cu patru bujii.Lucrurile stau aşa: Noi avem două bujii, PSD două bujii, PDL două bujii. Din şase trebuie să faci patru. Cum? Relaţiile noastre cu PD s-au deteriorat foarte mult. Cu PSD aveam în comun votarea Constituţiei din 2003. Din clipa în care am făcut această alianţă, eu o respect“, a declarat Varujan Vosganian.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite