Vanghelie: Eu i-am spus lui Ponta că voi candida pe funcţia lui Liviu Dragnea. Îi deranjează Iliescu că s-ar putea să aibă un cuvânt de spus la Congres

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Vanghelie FOTO Adevărul
Marian Vanghelie FOTO Adevărul

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a continuat duminică să povesteacă despre motivele excluderii sale din PSD. Edilul spune că liderul PSD, Victor Ponta, i-a transmis, prin alţi colegi, să se liniştească pentru că altfel îi va crea probleme cu consilierii Primărie.

„Poate eu aş fi fost distructiv. Dar pe domnul Geoană de ce l-a dat afară? Îi deranjează domnul Iliescu că s-ar putea să aibă un cuvânt la Congres. Nu Robert Negoiţă era problema, ci eu. Eu i-am spus că voi candida pe funcţia lui Liviu Dragnea. Domnul Ponta îmi trimite prin diverşi colegi că dacă stau liniştit, nu-mi creează probleme cu consilierii de la Primărie. Nu m-am înţeles niciodată cu Victor Ponta. L-am văzut că are o formă de oscilare. Noi, din BPN, am văzut Guvernul de la televizor. Prietenii fiului domnului Dragnea sunt puşi în insituţiile statului. Colegii mă întreabă: „tu vrei să dai jos Guvernul PSD“. Nu vreau să dau jos Guvernul PSD, ci pe Victor Viorel Ponta. PSD trebuie să-l dea afaraă pe Victor Viorel Ponta. Eu nu mă bat cu PSD“, a spus Vanghelie, la B1 TV.

Edilul de la Sectorul 5 a vorbit şi despre împiedicarea românilor din diaspora de a vota. „Nu poţi să opreşti dreptul românilor să voteze. DNA va trebui să înceapă să verifice ce s-a întâmplat acolo. Liviu Dragnea, cu Bogdan Teodorescu, s-au năpustit asupra ministrului Titus Corlăţean, iar decizia a fost a lui Victor Ponta. Să se ia stenogramele discuţiilor între aceştia patru şi să se vadă dacă am dreptate sau nu. Vreau să arăt cât de mult minte acest băiat care se numeşte Victor Viorel Ponta. Ştiu toţi parlamentarii, toţi cunosc fenomenul“, a mai spus Vanghelie.

Mircea Geoană şi Marian Vanghlie au fost daţi afară din PSD şi, mai din răzbunare, mai din frustrare, au început să povestească amănunte cinice din viaţa partidului. Spre exemplu, am aflat cum premierul şi vicepremierul pur şi simplu şi-au bătut joc de votul românilor din străinătate. Marian Vanghelie a vorbit primul despre faptul că refuzul Guvernului de a deschide noi secţii de vot în diaspora a fost, de fapt, un plan bine creionat la partid. „Liviu Dragnea, ca director de campanie, s-a opus să se deschidă noi secţii de vot în străinătate“, a spus Vanghelie.

Apoi, Mircea Geoană a dezvăluit modul în care Guvernul a jonglat cu secţiile de vot din străinătate, în defavoarea românilor. „Domnul Corlăţean şi domnul Ponta au făcut următoarea şmecherie: au păstrat numărul global de secţii de vot din străinătate, dar le-au modificat, dând mai puţine secţii în marile comunităţi româneşti şi dând mai multe acolo unde sunt mai puţini oameni“, a afirmat Geoană. Dacă Vanghelie spunea că Dragnea a luat decizia de a nu se deschide noi secţii de vot, Geoană îl indică pe Ponta drept vinovat. „Am informaţii, există toate indiciile că echipa de consultanţă a lui Ponta i-a spus să facă mai multe secţii şi el a spus: «Nu facem mai multe secţii!». Am şi informaţii potrivit cărora cel care a luat ultima decizie a fost  Victor Ponta“, a mai adăugat Geoană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite