Vanghelie: Mă gândesc cu groază ce va fi la Capitală. Bucureştiul are nevoie de lideri ca Băsescu şi Tăriceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Vanghelie FOTO Arhiva Adevărul
Marian Vanghelie FOTO Arhiva Adevărul

Marian Vanghelie i-a criticat pe candidaţii desemnaţi de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, precizând că Bucureştiul are nevoie de lideri precum Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu, personaje politice care au „o viziune“.

„Nu am apucat să ne cunoaştem, eu eram prea mic când dânsul (n.r. Marian Munteanu) era în balcon la Universitate.  Nu am reuşit să ne cunoaştem foarte bine. Dar vă spun că, pe zi ce trece, mă gândesc cu groază la ce va fi la Primăria Capitalei. Pe zi ce trece, eu cred că ar trebui mai multe personalităţi — că se numeşte Traian Băsescu, că se numeşte Călin Popescu-Tăriceanu — oameni care într-adevăr au o viziune despre a conduce o ţară şi de a conduce o Capitală“, a spus Marian Vanghelie, potrivit Agerpress.

Fostul edil al Sectorului 5 a criticat candidatura Gabrielei Firea din partea PSD, partid din care a făcut parte şi Vanghelie.  „Mă uitam cu groază la o emisiune a doamnei Firea, a spus aşa: 'Punctul cel mai important este metroul'. Poate metroul între Bucureşti şi Voluntari. Metroul nu este la Primăria Capitalei, iar dacă cineva o întreabă care sunt sumele care ar fi necesare pentru investiţiile de la metrou, Primăria Capitalei nu le are nici în 10 ani. Punct. Dânsa vrea să conducă ceva ce nu există momentan“, a mai spus Vanghelie.

Întrebat dacă va candida la alegerile locale, Marian Vanghelie a arătat că va face un anunţ „la momentul potrivit“.

„Aştept foarte mulţi colegi care se vor înscrie în partid şi o să văd, că sunt mulţi mai buni ca mine. Şi vreau să lăsăm şi o generaţie tânără, de ce să ne grăbim? Vă anunţ la momentul potrivit. Aşteptăm formula sociologică ce ne va spune ce e de făcut. Ca să fac o paranteză sunt demn, nu sunt nici frumos, nici bun, sunt demn, ceea ce ceilalţi nu au aşa ceva, nu au demnitate. Asta le trebuie politicienilor din România — demnitate. Dorim eradicarea fricii într-un proiect mai amplu în cadrul proiectului de ţară, pentru că avem nevoie nu de modele noi, ci de politicieni care înţeleg într-adevăr cum să se comporte normal. Nu trebuie schimbată clasa politică, trebuie schimbată atitudinea şi să existe atitudine la politicieni", a mai arătat Vanghelie.

[<a href="//storify.com/Alinavasile/marian-munteanu-propunerea-pnl-pentru-primaria-cap" target="_blank">View the story "Marian Munteanu, propunerea PNL pentru Primăria Capitalei" on Storify</a>]

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite