Vanghelie atacă tabăra „Nuţi“ din PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD Bucureşti i-a criticat ieri pe acei social-democraţi care fac jocurile lui Traian Băsescu şi ale Elenei Udrea. Marian Vanghelie i-a învăţat pe tinerii adunaţi la Şcoala de vară a PSD de la Jupiter cum să-i depisteze pe falşii lideri ai partidului.

Primit cu urale şi cu ropote de aplauze de junii social-democraţi, Vanghelie s-a lansat rapid într-un discurs furtunos. S-a confesat, şi-a făcut bilanţul, şi-a mărturisit păcatele şi i-a înfierat pe acei pesedişti care s-au apropiat prea mult de preşedintele Traian Băsescu şi de unii „grei" democrat-liberali.

Mai citeşte şi:

PSD vrea  şase luni  la guvernare

„Drama acestui partid este că sunt unii care se cred lideri şi care ne şi păcălesc. Ei cred că pot să se ducă să negocieze, să fie prieteni cu Băsescu, cu doamna Elena, cu Berceanu sau cu Blaga", şi-a început Vanghelie atacul.

A continuat lăsând să se înţeleagă că ştie suficiente amănunte despre apropierea acestora de PDL. „Sunt unii care vin la mine şi-mi spun: «Ştii, Mariane, eu am aşa, o relaţie cu...». Dar acum nu o să dau nume, că nu e frumos", a spus Vanghelie. Liderul de la Bucureşti i-a menţionat în context pe primarul de la Constanţa, Radu Mazăre, şi pe deputatul ex-PSD Mădălin Voicu, pe care l-a ironizat pentru că i-ar fi oferit Elenei Udrea o
diplomă. „Unchiul Vanghelie", aşa cum i-a rugat pe tineri să-l considere, i-a sfătuit pe aceştia să-i verifice pe liderii partidului.

„Faceţi aşa, un catalog, un tablou, cu vreo 30 de lideri şi urmăriţi-i, ascultaţi despre ce vorbesc şi o să vedeţi care este cu adevărat social-democrat", a fost povaţa lui Vanghelie. La fel ca Radu Mazăre, vicele PSD i-a îndemnat pe junii partidului să iasă la luptă. „Să ieşim cu toţii în faţă la Guvern. (...) Să ne ducem acolo vreo sută de mii când mai vor să impoziteze pensiile. PSD are 600.000 de membri, nu pot să ne aresteze pe toţi. Dar, până la urmă, tot «Nuţi» îi rupe gâtul lui Boc! Ori ieşim în stradă, ori o propunem pe doamna «Nuţi» să fie prim-ministru!", a tunat Vanghelie. „Ieşim în stradă!", au strigat în cor cei prezenţi în sală.

Vrea să scape de „goagăl"

La începutul discursului, Vanghelie le-a spus tinerilor povestea carierei sale. „Acum 17 ani m-am înscris în PSD venind ca un copil după stradă. Cu puţină experienţă de stradă, după 7-8 ani m-am încins şi m-am înscris la Primărie. Partidul n-a mai vrut să candidez a doua oară", s-a confesat edilul Sectorului 5, aflat la al treilea mandat. Apoi şi-a recunoscut greşelile - „Am spus unui jurnalist că-l bag în portbagaj" - şi i-a avertizat pe cei prezenţi să nu aibă încredere în presă. „Eu am fost «gugle», am fost «goagăl», am fost «care este». Or să treacă zece ani până o să scap de astea", s-a plâns
Vanghelie.

Radu Mazăre, urecheat pentru că e fan Fidel Castro

Liderul PSD Constanţa, Radu Mazăre, a apărut la Şcoala de vară îmbrăcat într-un costum kaki de tip militar, purtând bocanci negri, ochelari de soare şi o beretă roşie şi s-a declarat fan al lui Fidel Castro. Comportamentul acestuia a fost taxat însă de sociologul Marius Pieleanu, invitat şi el la reuniune. „Este impardonabil ca Tineretul Social-Democrat să preţuiască haina militară fascistă. Atragerea tinerilor către social-democraţie trebuie să se facă în alt mod. Radu Mazăre ar fi făcut mai bine să adune mai multe voturi pentru Mircea Geoană", a afirmat Pieleanu. Sociologul a mai spus că Fidel Castro şi revoluţionarul Che Guevara au contribuit la construirea celui mai abominabil regim politic din lume: cel comunist. Liderul PSD, Victor Ponta, a fost o bună bucată de vreme un admirator înfocat al lui Guevara, astfel încat porecla cu care-l alintau pesediştii se schimbase din „micul Titulescu" în „Che".

Acea perioadă pare însă deja apusă din moment ce, vineri, Ponta le-a servit junilor partidului citate din Lenin şi trimiteri la Revoluţia bolşevică din Octombrie. În faţa criticilor lui Pieleanu, şeful tinerilor social-democraţi, Nicolae Bănicioiu, un apropiat al lui Ponta, s-a simţit dator să intervină: „Când se va naşte personajul politic perfect să mă anunţaţi şi pe mine!"

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite