Valery Kuzmin: Rusia nu reprezintă o ameninţare pentru România. Rusia a considerat şi continuă să considere extinderea NATO incorectă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, a afirmat, miercuri, într-o întâlnire cu reprezentanţii autorităţilor locale de la Craiova, că ţara sa nu este o „ameninţare“ pentru România. În acelaşi timp, reprezentantul diplomaţiei ruse a criticat extinderea NATO, continuată după 1996.

Valery Kuzmin a afirmat că subiectul Brigăzii Multinaţionale a NATO de la Craiova e unul intern, subliniind că Federaţia Rusă nu reprezintă o ameninţare pentru România.

„Este o chestiune a voastră internă şi de răspundere a voastră ca ţară, acesta este un lucru intern. Eu pot doar să subliniez că Rusia nu reprezintă nicio ameninţare pentru voi şi nu are niciun plan de ameninţare. În ceea ce priveşte apropierea NATO de frontierele ruseşti, acest proces este de destul de lungă durată, nu a început nici ieri, nici cealaltă zi, şi nu după ofensiva preşedintelui Georgiei, Saakaşvili, în oraşul paşnic din Osetia de Sud, ci cu mult timp în urmă. Rusia a considerat şi continuă să considere această lărgire a NATO incorectă, care subminează condiţiile şi spiritul actului din 1996 dintre Rusia şi NATO şi este bazată pe o chestiune cu totul incorectă şi aprecierea situaţiei incorectă", a precizat ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, citat de Agerpres.

De asemenea, Kuzmin a pledat pentru relaţii economice mai bune, în contextul forumului economic româno-rus. „Vom continua pregătirile pentru forumul economic ruso-român care sperăm că va avea loc la Moscova şi în celelalte oraşe ale ţării mele. La nivel de stat, dacă pot spune aşa, noi lucrăm la reînnoirea activităţii comisiei noastre mixte interguvernamentale pe problemele economice. Cu alte cuvinte, noi suntem într-o căutare a soluţiilor care pot duce la îmbunătăţirea comerţului nostru bilateral“, a mai spus ambasadorul rus. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite