FOTO Zgonea: „O soluţie pentru reducerea cheltuielilor din buget: construirea unui hotel pentru cazarea parlamentarilor”

FOTO Zgonea: „O soluţie pentru reducerea cheltuielilor din buget: construirea unui hotel pentru cazarea parlamentarilor”

Valeriu Zgonea adeclarat că trebuie reduse cheltuielile din bugetul de stat FOTO Adevărul

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că varianta de a construi un hotel în regim de urgenţă pentru cazarea parlamentarilor este îmbrăţişată de toate grupurile politiice, el menţionând că va discuta cu liderii de grup şi va lua decizia necesară pentru a reduce cheltuielile.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Discutăm de problema cazării. Trebuie să găsim o soluţie care să coste din ce în ce mai puţin, care să permită ca aceste cheltuieli din bugetul de stat să fie reduse. Mai există varianta pe care văd că azi toate grupurile politice o îmbrăţişează, aceea de a construi în regim de urgenţă un hotel în care cheltuielile să fie minime, aşa cum are şi Parlamentul Franţei", a spus Zgonea.

El a mai arătat că, în acest moment, datorită tehnologiilor de construcţii foarte rapide, în doi ani se poate consturi acest hotel în regim de urgenţă.

"Eu mă voi consulta cu liderii grupurilor şi voi lua decizia care să reducă cheltuielile", a spus Zgonea.

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, luni seară, la o emisiune tv că nu vor fi daţi mai mulţi bani pentru bugetul Parlamentului anul viitor doar pentru că sunt mai mulţi parlamentari, el îndemnând la tăierea salariilor şi a sumelor forfetare.

În 14 noiembrie, preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a anunţat că a decis să blocheze procedurile pentru un nou caiet de licitaţie pentru servicii hoteliere, iar viitorii deputaţi vor primi o sumă pentru a-şi plăti chiria în Bucureşti şi nu vor mai sta la hoteluri, care sunt prea costisitoare.

Suma medie lunară achitată pentru cazarea deputaţilor s-a situat în 2012 în jurul sumei de 1,3 milioane de lei. În septembrie 2012, Camera Deputaţilor a plătit pentru cazarea deputaţilor suma de 1.289.342 de lei, notează Mediafax.
În actuala legislatură au fost 471 de parlamentari, iar urmare a alegerilor de duminică se preconizează că vor fi aproape 590 de senatori şi deputaţi.

Hotelul Radisson Blu din centrul Bucureștiului, unde sunt cazați o parte din parlamentarii români FOTO Adevărul

Imagini din aceeasi galerie
  • Hotelul Radisson Blu din centrul Bucureștiului, unde sunt cazați o parte din parlamentarii români FOTO Adevărul
  • Hotelul Radisson Blu este amplasat pe bulevardul Calea Victoriei, nr. 63-81, în Capitală FOTO Adevărul
  • Holul hotelului Radisson Blu din Capitală FOTO Adevărul
  • Cameră a hotelului Radisson Blu din București FOTO Adevărul
  • Barul hotelului Radisson Blu din Capitală FOTO Adevărul
  • Cameră a hotelului Radisson Blu din București FOTO Adevărul
  • Intrarea hotelului Radisson Blu, amplasat pe Calea Victoriei, în centrul Capitalei FOTO Adevărul
  • Cameră a hotelului Radisson Blu din București FOTO Adevărul
  • Baia unei camere a hotelului Radisson Blu din Capitală FOTO Adevărul
  • Apartament în hotelul Radisson Blu din București FOTO Adevărul
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările