Valeriu Zgonea: Sesizarea PDL la Curtea Constituţională, neîntemeiată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Adevarul/ Valeriu Zgonea
Foto: Adevarul/ Valeriu Zgonea

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, întrunit astăzi într-o şedinţă de urgenţă, a stabilit că sesizarea grupului parlamentar al PDL la Curtea Constituţională privind art. 3 al Hotărârii Parlamentului 34/2012 este neîntemeiată.

Art. 3, privind stabilirea obiectului şi a datei Referendumului naţional pentru demiterea preşedintelui României, prevede că în situaţia în care CCR va stabili că nu au fost îndeplinite condiţiile legii, Parlamentul va luat act de aceasta şi va hotărî asupra procedurii de urmat.

„Punctul de vedere al Biroului Permanent a fost luat cu unanimitatea celor cinci membri prezenţi la şedinţă. Articolul este clar, noi nu intrăm în competenţele Curţii, că nu avem cum, Constituţia este clară. Validarea (n.r. - referedumului) se face de către Curtea Constituţională, noi nu trebuie decât să luăm act de acel document, asta e procedura. Datorită PDL, am ajuns  să suspectăm legea.  Aceste articole standard nu au fost niciodată contestate, ele au fost făcute de comun acord şi în 2007“, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, la finalul ședinței.

Mircea Toader: Mi se pare corect să atacăm

Referitor la sesizare, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat: „Atât timp cât avem experienţa a ceea ce s-a întâmplat în săptămâna aceea dubioasă şi neagră, ne gândim că, dacă Curtea invalidează, Parlamentul nu va ţine cont de asta, va spune că nu ţine cont de asta şi cine ştie ce hotărâre va lua. Mi se pare corect să atacăm“.

Toader a mai precizat că sesizarea PDL va fi discutată pe 24 iulie în plenul Curţii Constituţionale.

Citeşte şi:

EXCLUSIV VIDEO Traian Băsescu: "Avem nevoie de o confirmare că poporul român este deasupra clasei politice, că poate pune capăt unei acţiuni neconstituţionale"

Victor Ponta: Parlamentul va modifica astăzi Legea Curţii Constituţionale, aceasta nu va încălca autonomia Parlamentului

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite