FOTO Valeriu Zgonea şi Roger Waters au dărâmat zidul Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roger Waters şi Valeriu Zgonea
Roger Waters şi Valeriu Zgonea

Roger Waters şi Valeriu Zgonea au dărâmat, simbolic, zidul ce înconjoară Casa Poporului, în aplauzele fanilor exataziaţi să-l vadă în carne şi oase pe marele Roger Waters.

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, chiar s-a întâlnit cu Roger Waters. Miercuri, la ora cinci fix, o limuzină neagră a oprit brusc în faţa Parlamentului. Roger Waters a coborât agale, îmbrăcat simplu, aşa cum îl ştiţi, într-o pereche de blugi albastru-pierdut, un tricou negru şi o pereche de tenişi albi. În faţa sa a apărut Zgonea, afişând o ţinută casual, cămasă roz asortată la un sacou maro, cu adidaşi, transpirat de emoţie şi de căldură. A urmat banalul schimb de replici de bun venit, apoi, preşedintele Camerei Deputaţilor a pus mâna pe ciocan şi, împreună cu legendarul solist au dărâmat, simbolic, zidul de piatră ce înconjoară Palatul Parlamentului, mult mai cunoscut sub numele de Casa Poporului.

Valeriu Zgonea a ţinut să-i mai spună câteva cuvinte în limba engleză, dar microfonul nu a funcţionat şi nu s-a auzit. Mai-marele deputaţilor a adus şi un mic dar, o cutiuţă roşie, de bijuterii, în care a ascuns o bucată de ciment din zidul Casei Poporului. Waters l-a luat de mână pe Zgonea şi, împreună, au salutat fanii, care erau în extaz la numai câţiva metri. "Waters, you are the best", a urlat un fan trecut de prima tinereţe.Solistul a transmis un mesaj de pace în lume, s-a urcat în maşină şi a plecat. Întâlnirea a durat exact şapte minute.

"Ar fi nedrept să aleg o melodie"

Valeriu Zgonea a venit apoi la microfon şi, în frumoasa limbă de lemn cu care prezidează şedinţele Camerei, a tradus ce a discutat cu Waters. "Este o mare onoare pentru România faptul că Roger Watres a venit aici, ne bucurăm să-l avem alături", au fost primele cuvinte ale lui Zgonea. Emoţionat, acesta a ţinut să explice şi simbolistica gestului de a sparge zidul. "Este o ultimă barieră între Palatul democraţiei române şi cetăţenii săi", a fost mesajul oficial transmis de Zgonea.

Întrebat care este melodia sa preferată de la Pink Floyd, Zgonea s-a eschivat. "Ar fi nedrept să aleg o melodie. Este formaţia mea preferată, este formaţia generaţiei mele, este muzica cu care am crescut în casă şi pe care o ascultau oamenii ce înţelegeau limba engleză", a spus, sincer, Zgonea, care a ţinut să arate că are un punct comun cu Roger Waters. "Suntem în aceaşi zodie"a spus mândru, Zgonea, născut sub semnul Fecioarei. Preşedintele Camerei i-a îndemnat pe ziarişti să nu rateze "veritabillul show" şi a mărturisit că el însuşi va fi prezent la concert, în primele rânduri, alături de familie, şi chiar de tatăl său, fan declarat Pink Floyd. "Chiar dacă nu va fi la fel de grandios ca la Berlin, concertul din seara asta va fi un spectacol memorabil", şi-a încheiat Zgonea discursul. Preşedintele a plecat, gardul de siguranţă a fost ridicat, iar primele sute din cei 50.000 de fani anunţaţi s-au îmbulzit către intrare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite