Valeriu Zgonea, despre demisia lui Oprea: Este o discuţie care duce către zona emoţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, duminică, într-o emisiune a postului PRO TV, că subiectul demisiei ministrului de Interne după moartea unui poliţist din coloana sa oficială este „o discuţie care se duce către o zonă emoţională“, politicianul preferând să nu se pronunţe clar asupra acestei teme.

Preşedintele camerei inferioare a Parlamentului  încercat să evite tema legată de o posibilă demisie a ministrului de Interne Gabriel Oprea după ce un poliţist din coloana sa oficială a murit în timp ce mergea să asigure o parte din drumul pe unde urma să treacă demnitarul.

„Este o discuţie care se duce către o zonă emoţională. Eu sunt politician şi nu vreau să intervin într-un act de analiză pe care Ministerul de Interne o face. Îmi pare rău pentru familie, condoleanţe familiei, este o viaţă care s-a pierdut, este datoria Ministerului de Interne să afle adevărul. Cred că emoţia politicianului nu trebuie transferată asupra celor care, în acest moment, analizează. Nu comentez atâta timp cât există o acţiune în desfăşurare în cadrul Ministerului de Interne", a spus Zgonea în emisiunea „După 20 de ani“ de la PRO TV.

Fiind întrebat dacă această tragedie nu va afecta imaginea coaliţiei, Zgonea s-a eschivat încă o dată să dea un răspuns clar. „E un evenment nefericit din viata societăţii româneşti care trebuie tratat cu multă seriozitate. Este o anchetă în desfaşurare, aştept rezultatele anchetei. În funcţie de ministrul de Interne, domnul Oprea şi-a făcut treaba cu prisosinţă, eu ca preşedinte al Camerei ştiu care sunt angajamentele sale şi pot să vă spun ca şi-a ţinut cuvântul“, a adăugat liderul Camerei Deputaţilor. 

Zgonea a precizat şi că el, în calitatea de şef al camerei inferioare a Parlaemntului nu a beneficiat niciodată de coloană, reuşind să-şi facă programul pentru întâlniri astfel încât să nu fie nevoie să apeleze la acest aspect care ţine de protocolul unor demnitari. 

„Eu, ca preşedinte al Camerei, nu am beneficiat şi nu am cerut niciodată aceste chestiuni. Mi se pare de bun simţ şi normal. Eu îmi fac planul zilei în aşa fel încât să ajung la timp la aceste întâlniri. Ministrul de Interne a membru al CSAT, are alte atribuţii şi nu pot eu să analizez această chestiune“, a conchis Zgonea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite