Valeriu Zgonea: Sunt convins că bugetele pentru Educaţie şi Sănătate vor creşte începând din 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproximativ 10.000 de medici au protestat sâmbătă în Capitală    FOTO: Eduard Enea/Adevărul
Aproximativ 10.000 de medici au protestat sâmbătă în Capitală    FOTO: Eduard Enea/Adevărul

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, se declară convins că domeniile Educaţiei şi Sănătăţii vor primi mai mulţi bani de la buget începând cu anul 2014, potrivit unui comunicat transmis duminică de PSD.

"Sunt convins că bugetele pentru Educaţie şi Sănătate vor creşte începând din 2014. Este o măsură ce face parte din strategia Guvernului de a sprijini cele două domenii de activitate prioritare pentru societatea românească", menţionează Valeriu Zgonea, conform sursei citate.

În comunicat se mai arată că preşedintele Camerei Deputaţilor subliniază că, până în acest moment, Guvernul şi-a respectat angajamentele asumate faţă de români.

"De când am venit la guvernare am reîntregit pensiile şi salariile, am deblocat angajările în sistemul de stat, cu precădere în domeniile Educaţiei şi Sănătăţii, am majorat pensiile, iar din 2014 le majorăm iar cu aproape 4%, am înregistrat o creştere de 5% faţă de iulie 2012, în sistemul Educaţiei şi Sănătăţii ajungând până la 8% creşteri salariale. Românii trebuie să aibă încredere că şi de acum înainte vom face tot ce ne stă în putinţă să ducem la bun sfârşit angajamentele asumate", a mai declarat Zgonea.

Şi consilierul personal al primului-ministru pe probleme macroeconomice, Cristian Socol, consideră că Educaţia şi Sănătatea sunt prioritare pentru Guvernul USL, ca parte a unei strategii de dezvoltare a Românei pe termen lung, declarându-se convins că cele două domenii ar putea avea parte de o mărire graduală a bugetelor începând cu anul viitor, potrivit Agerpres.

Proteste în Educaţie şi în Sănătate

Cu toate acestea, tocmai sectoarele Sănătăţii şi Educaţiei organizează în perioada aceasta proteste în Capitală. Săptămâna trecută, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a pichetat Guvernul şi sediul USL, iar sâmbătă, 10.000 de sindicalişti Sanitas au ieşit în stradă la „Marşul tăcerii” protestând faţă de tăierile bugetare din Sănătate, lipsa de medicamente din spitale şi salariile ruşinoase ale medicilor români.

Luni, Federaţia Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret” va picheta sediul Parlamentului, iar miercuri, 6 noiembrie, 10.000 de profesori, membri FSLI, vor ieşi în stradă la un miting de la Palatul Victoria care va fi urmat de un marş până în Piaţa Constituţiei. Şi profesorii atrag atenţia asupra salariilor foarte mici din Învăţământ, asupra politizării sistemului şi cer, printre altele, acordarea a 6% din PIB sectorului Educaţie, concursuri pentru posturile de directori de unităţi şcolare şi ca salariile să nu se mai acorde conform finanţării pe elev.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite