PMP cere demisia şefului Camerei Deputaţilor. Steriu: Dragnea are o prezenţă de sub 10% la şedinţe

PMP cere demisia şefului Camerei Deputaţilor. Steriu: Dragnea are o prezenţă de sub 10% la şedinţe

Deputatul PMP Valeriu Steriu. FOTO Eduard Enea

Deputatul PMP Valeriu Steriu a declarat marţi, la Parlament, că preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a fost prezent la doar nouă şedinţe de Birou Permanent şi la 15 de plen dintr-un total de 60, motiv pentru care cere demisia acestuia.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu este o surpriză, am făcut o analiză în aceste zile privind prezenţa domnului preşedinte Dragnea la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor: din 60 de şedinţe în primele şase luni, dânsul a fost prezent la numai nouă. Se pare că este un obicei de a nu veni, convoacă şi nu vine. În ianuarie am avut aceeaşi situaţie, şedinţă convocată extraordinar la care dânsul nu a participat”, a spus chestorul Camerei Deputaţilor, citat de News.ro

Valeriu Steriu a mai precizat că Liviu Dragnea are o prezenţă de sub 10% la şedinţele Camerei Deputaţilor pe care ar fi trebuit să le conducă, motiv pentru care PMP va cere demisia sa.

„Cred că este imperativ necesar ca în septembrie să analizăm oportunitatea ca domnul Dragnea să mai conducă această Cameră a deputaţilor ca preşedinte. Vom cere probabil demisia pentru că nu este normal să ai o prezenţă de sub 10% la şedinţele pe care trebuie să le conduci. De asemenea, activitatea în plen, faceţi dumneavoastră o analiză şi veţi vedea că, din peste 60 de şedinţe, dânsul a fost prezent la maxim 14, 15”, a completat deputatul PMP.

Steriu a susţinut că ceilalţi preşedinţi ai Camerei Deputaţilor au fost primii care au dat un exemplu de prezenţă şi stabilitate. „Deci este o prezenţă de sub 10%. Din 470 de voturi finale, dânsul a fost prezent la 80. Luaţi un pic şi verificaţi cum au mers alţi preşedinţi înaintea dânsului la Camera Deputaţilor, aceştia au fost primii care au dat un exemplu de prezenţă, de stabilitate şi un exemplu moral până la urmă”, a conchis Valeriu Steriu. 

Şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor s-a suspendat marţi, din lipsă de cvorum, în condiţiile în care au fost prezenţi doar patru deputaţi, opoziţia refuzând să participe la lucrări. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: