Valeriu Steriu, la Adevărul Live: Vom discuta despre Tăriceanu cu PSD. Nu mai e o configuraţie similară cu cea de acum un an în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Steriu FOTO Eduard Enea
Valeriu Steriu FOTO Eduard Enea

UNPR este deschis unei discuţii privind debarcarea lui Călin Popescu Tăriceanu de la şefia Senatului, dar aşteaptă un semn din partea PSD sau PNL. Noul preşedinte al UNPR, Valeriu Steriu, crede că în Parlament există o altă configuraţie decât cea care l-a susţinut pe Tăriceanu în funcţia de preşedinte al Senatului.

„ƒAvem 21 de voturi în Senat. UNPR-ul cu toată dorinţa sau toată nedorinţa nu poate singur. Rămâne de văzut dacă vrea altcineva. Nu lansăm noi acest proces. Există la ora actuală întrebarea dacă în clipa de faţă, cu zece voturi, cât are ALDE, mai poate să aibă funcţia de preşedinte şi una de vicepreşedinte. Nu mai reprezintă o configuraţie similară cu cea de acum un şi jumătate. O analiză pe ce a făcut nu a fost realizată. Acest lucru ar fi ceva important. Vom discuta, dacă e cazul, despre Tăriceanu în interiorul partidului şi de ce nu, cu PSD. Sunt partenerii noştri“, a spus Valeriu Steriu, la Adevărul Live.

Proaspăt ales în funcţia de preşedinte al UNPR, Valeriu Steriu a anunţat că va renegocia condiţiile acordului cu PSD pentru alegerile locale, dar şi că se va alătura fie PSD, fie PNL, într-un demers de debarcare a lui Călin Popescu Tăriceanu de la şefia Senatului. Tăriceanu a fost cel care s-a opus unei alianţe electorale cu UNPR.

''E foarte posibil să fie un demers al PSD în această debarcare sau un demers al UNPR în această debarcare, nu este neapărat obligatoriu să vină cei din PNL. Există un curent la ora actuală la Senat. Rămâne de văzut în ce măsură se coagulează o majoritate'', a spus Valeriu Steriu.

Steriu a mai spus că va relua, săptămâna viitoare, negocierile cu PSD pentru a stabili termenii acordului dintre cele două partide pentru alegerile locale.

"Începând de luni analizăm. Au fost foarte mulţi care au propus să rediscutăm în toate direcţiile şi avem, de altfel, dorinţa să ne cristalizăm relaţia cu partenerii. Au fost câteva zile atât pentru noi, cât şi pentru parteneri. Aţi văzut, colegii noştri au avut chiar patru variante şi cu PNL, şi cu PSD, şi un al treilea pol şi de ce nu, să mergem pe forţe proprii. Toate variantele sunt viabile, dar, aşa cum s-a menţionat în multe rânduri, avem un protocol. Vrem să vedem cât de viabil este acest protocol", a spus Valeriu Steriu. După reţinerea lui Neculai Onţanu, PSD a anunţat că îşi va desemna candidat propriu la Primăria Sectorului 2, ceea ce înseamnă că PSD şi UNPR vor renegocia încheierea unei alianţe electorale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite