Valeriu Nicolae, la 46 de voturi distanţă de a intra în Parlament. Acesta a făcut contestaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Dorin Constanda
FOTO Dorin Constanda

Candidatul independent la Camera Deputaţilor Valeriu Nicolae mai are nevoie doar de 46 de voturi pentru a obţine un mandat de parlamentar, se arată într-un mesaj publicat de o membră a echipei sale de campanie pe un grup intern de susţinători. La alegerile parlamentare 2020 Valeriu Nicolae a obţinut 16.314 voturi.

Valeriu Nicolae a inaintat opt contestatii, sperand sa obtina inca 75 de voturi, informeaza o membra a echipei sale de campanie.

„Candidatul Independent Valeriu Nicolae se află la doar 46 de voturi distanţă de obţinerea unui mandat de deputat, potrivit datelor parţiale publicate de BEC pe site-ul prezenta.roaep.ro. La închiderea urnelor, acesta ar fi obţinut 16.314 voturi, în timp ce Biroul Electoral de Circumscripţie Bucureşti este aşteptat să fixeze în cursul zilelor următoare coeficientul electoral al Capitalei la 16.360 de voturi necesare pentru obţinerea unui mandat de deputat.

Valeriu Nicolae a formulat 8 contestaţii vizând procesul de numărare a voturilor în mai multe secţii din Capitală, iar acestea sunt aşteptate să intre astăzi pe ordinea de zi a BEC. În urma admiterii acestora, Valeriu Nicolae speră sa obţina circa 75 de voturi, mai multe decât i-ar fi necesare pentru obţinerea mandatului de deputat de Bucureşti. Din contestaţiile formulate rezultă că la una din secţiile de votare (secţia 463 din S3), candidatul ar fi obţinut 15 voturi potrivit Procesului-verbal incheiat în secţie şi publicat pe internet, voturi care însă au fost atribuite eronat unui alt candidat independent. La o altă secţie de votare (955 din S5), niciun candidat independent nu ar fi obţinut voturi, lucru extrem de rar, mai ales în condiţiile în care numărul voturilor nule exprimate la Camera Deputaţilor este de patru ori mai mare decât cel înregistrat la Senat în această secţie”, se informează pe grupul susţinătorilor lui Valeriu Nciolae.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite