Vadim Tudor, executat silit la cererea şefului ANI, Horia Georgescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, FOTO Arhiva Adevărul
Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, FOTO Arhiva Adevărul

Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor este obligat să-i plătească daune morale şefului Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, în valoare de 5.000 de euro, în urma unor declaraţii calomnioase pe care europarlamentarul le-a făcut la adresa acestuia.


În 2011, Agenţia condusă de Horia Georgescu a sesizat Parchetul General că preşedintele PRM este suspectat de nereguli în declaraţia de avere pe care, ca europarlamentar, are obligaţia să o depună. Potrivit lui Georgescu, Vadim ar fi declarat că nu are conturi în euro, deşi avea şi nu ar fi menţionat nici anumite drepturi de proprietate intelectuală de la Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor.

La acestă remarcă a şefului ANI, tribunul a reacţionat cu agresivitate, iar Georgescu a apreciat că declaraţiile lui Vadim i-au afectat imaginea şi a cerut 50.000 de euro despăgubiri morale. Înstanţa i-a dat câştig de cauză, însă a hotărât să-i ofere numai 5.000 de euro.

Primele ţinte ale măsurii vor fi conturile bancare ale lui Vadim, care vor fi blocate până în momentul recuperării daunelor.

În ultimul timp, necazurile s-au ţinut lanţ de Vadim Tudor, în urmă cu o săptămână, aproximativ 770 de delegaţi ai filialelor PRM din toată ţara au votat, la Alba Iulia, schimbarea din funcţie şi excluderea din formaţiune a lui Corneliu Vadim Tudor, cel care conduce partidul de mai bine de 20 de ani. Noul lider al PRM a fost numit Gheorghe Funar, fostul primar al Clujului, pe care CV Tudor l-a făcut secretar general al partidului în 2004.

Materiale pe aceeaşi temă:

Vadim Tudor, despre alegerea lui Funar în funcţia de preşedinte al PRM: „Am crescut şarpele la sân. Şmecherii vor să vândă partidul“

PRM a ajuns un balamuc perfect




 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite