Vacanţă senatorială de o săptămână de Paşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentarii vin cu noi propuneri, cel puţin, inedite
Parlamentarii vin cu noi propuneri, cel puţin, inedite

Senatorii nu vor mai ajunge prin Parlament până în cea de-a doua săptămână de după Sărbătorile Pascale şi asta pentru că Biroul Permanent al camerei superioare a Legislativului a decis ca aleşii să nu mai aibă activitate legislativă, ci să lucreze în teritoriu. Senatorii au urmat astfel exemplul colegilor lor deputaţi, care şi-au luat liber la rândul lor în acestă perioadă.

Anunţul a fost făcut de chestorul Senatului Constantin Dumitru (PDL), care a declarat că senatorii au decis să îşi armonizeze programul de lucru cu cel al deputaţilor, pentru perioada de Paşti.

"Nu am făcut altceva decât, prin vot, să ne armonizăm şi noi programul Senatului cu cel al Camerei Deputaţior, aşa încât săptămâna viitoare, începând de marţi, miercuri, joi, vineri, se va lucra în teritoriu", a anunţat acesta, precizând că personalul tehnic va avea program normal în Senat.

Liberalii nu sunt foarte încântaâi de decizia senatorilor, deoarece intenţionau să depună o moţiune simplă pe Transporturi. Dacă totuşi PNL va insista să depună moţiunea mâine şi cer dezbaterea acesteia săptămâna viitoare (potrivit regulamentului, o moţiune se discută în termen de cinci zile de la depunere, n.r) se poate face o nouă şedinţă pentru modificare programului de lucru al Senatului, potrivit declaraţiilor chestorului.

"Dacă depuneau ieri, cred că astăzi făceam programul de lucru pentru săptămâna viitoare în funcţie de această moţiune, dar până atunci nu avem ce discuta", a adăugat el.

El a mai precizat că s-a stabilit ca programul de lucru de marţi al Senatului să se desfăşoare până la epuizarea ordinii de zi, pentru a se recupera restanţele. "Mai sunt 10 proiecte de lege care pot fi adoptate, termenul de adoptare tacită fiind 1 aprilie, şi atunci va trebui să luăm miercuri o decizie", a spus el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite