Vă vor spune că sunteţi puţini şi proşti. Atunci să ştiţi că le e frică

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vă vor spune că sunteţi puţini, foarte puţini, cam 1000, când voi sunteţi zeci de mii în stradă. Că sunteţi proşti. „Nici n-au citit ordonanţele”, „bieţi oameni”, „neinformaţi”, când le demontaţi juridic ordonanţele făcute în miez de noapte pe furiş.

Vor insista că au în minte, în suflet şi-n centrul interesului personal nu grija să nu intre ei la puşcărie, nici vorbă, ci suferinţa, care e reală, a oamenilor aflaţi acum în detenţie în condiţii mizere. Pentru ei se luptă, fără pic de teamă că-i loveşte condamnarea în dosarele în care sunt judecaţi ei înşişi. Ei sunt curaţi, fără pată, justiţia e rea şi le fabrică dosare la cererea binomului, preşedintelui ţării şi a Diavolului însuşi, cînd Dumnezeu îşi întoarce faţa de la ei, ocupat să facă nişte minuni şi să salveze, poate, din spitalele noastre mizere un om tratat cu dezinfectanţi diluaţi cu apă. Ei n-au furat, nu, ei au făcut averi din salariu. Cât să-şi construiască palate cu zeci de camere, piscine, terenuri de tenis. Cât să-şi poată trata un beteşug în spitale exclusiviste din străinătate, sau cât să-şi salveze copiii de ţara pe care o preţuiesc cu toţii, trimiţându-i la studii în străinătate. Voi n-aveţi vaccinuri pentru copii şi vi se chinuie părinţii cu pensii de câteva sute de lei pe lună? Sau aţi plecat în alte ţări să vă faceţi un rost şi să trăiţi cu decenţă? Pentru voi se chinuie, săracii. Dar voi nu vreţi să pricepeţi şi ieşiţi în stradă. Fiindcă sunteţi manipulaţi, îndoctrinaţi, nu ştiţi să deosebiţi noaptea de zi şi albul de negru. Şi e rolul lor să vă ajute, în ciuda faptului că mereu v-aţi ajutat singuri.

Vor ieşi unii la televizor în prag de seară, care cu un ceas de aur pe mână, care făcând nişte şpagate de logică cu iz de drept constituţional, spunându-le părinţilor şi bunicilor voştri să nu mai creadă în voi. Şi mulţi vor crede! Căci minciuna perorată seară de seară, cuvânt după cuvânt, capătă valenţe de adevăr. Şi mulţi nu se vor opri să-şi aducă aminte că şi-au crescut copiii drept şi onest, învăţându-i să stea cu capul sus în faţa abjecţiei umane şi să nu se vândă pe un pumn de arginţi. Şi să muncească pentru fiecare pas pe care-l fac în viaţă.

Vor invoca majoritatea pe care au câştigat-o la alegeri, un fals argument, pe care nici cei care i-au votat nu-l mai cred, fiindcă nu le-au spus că hoţii vor ieşi în libertate şi vor rămâne şi cu banii în buzunar. Şi nici voi nu le contestaţi majoritatea, nici n-aţi cerut să plece de la guvernare. Voi le spuneţi doar că majoritatea nu înseamnă că întorci legile şi Constituţia după bunul plac, ca să-ţi servească ţie şi prietenilor tăi. „Jur să respect Constituţia şi legile acestei ţări”, aşa au spus cu mâna pe Biblie..

Şi nu vor face toate astea fiindcă nu ştiu ce-au jurat. Vor face toate astea fiindcă le e frică. Fiindcă la capătul acestor zile, pentru ei, e puşcăria sau libertatea. Nu e nicio alegere de făcut aici, când eşti un om mic de tot şi nu vrei să plăteşti preţul. Te ascunzi atunci în spatele oricui, te rogi de colegi să nu voteze cererile DNA, te dai cu mir şi-ţi aduci aminte de Dumnezeu, dai ordonanţe de urgenţă pe ascuns şi-ţi pui oameni de paie să le semneze, ameninţi preşedintele şi ataci oamenii din stradă.

Vă vor spune că sunteţi puţini şi proşti. Atunci să ştiţi că sunteţi mulţi şi puternici.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite