Va rămâne oare dl. Victor Ponta singurul membru al Partidului „Pro România“?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa după cum subliniam în comentariul publicat ieri, nici un analist politic, cu excepţia profetului mincinos Ion Cristoiu, nu şi-a asumat riscul de a prezice ce s-ar putea petrece la votul din Parlament de lunea trecută.

Prea multe imponderabile, prea multe necunoscute, rezultatul final s-a conturat doar în ultimele minute ale procesului de votare, însă doar după numărătoare s-a putut spune cu precizie că guvernul condus de dl. Ludovic Orban a trecut la limită examenul.

Iată însă că acum goarnele din presă ale PSD-ului se întrec în a ne furniza explicaţii care mai de care mai abracadabrante pentru reuşita liberalilor. În mare parte făcută posibilă de cele şapte voturi venite pe neaşteptate din partea unora dintre liderii de marcă ai partidului Pro România, condus de dl. Victor Ponta.

Dacă pentru dl. Ion Cristoiu nerespectarea disciplinei de partid, adică mai exact a ordinelor d-lui Victor Ponta este – cum altfel? – rezultatul implicării Serviciilor secrete care şi-au sacrificat câţiva dintre agenţii acoperiţi din politică, pentru dl . Cornel Nistorescu, tovarăşul lui de preamărire a lui Nicolae Ceauşescu, astăzi pasămite duşman de moarte, ar fi vorba despre o farsă, o scenetă, jucată de dl. Victor Ponta de conivenţă în principal cu domnii Mihai Tudose, Sorin Câmpeanu şi Daniel Constantin.

Mai concret. D-lui Ponta i s-ar fi arătat pisica moartă, adică iminenţa redeschiderii dosarului Turceni. Cum fostul preşedinte al PSD fusese extrem de vocal săptămâna trecută şi spusese oricui a binevoit să îl asculte că partidul Pro România nu va vota noul guvern Orban, spre a ieşi cu faţa curată acesta le-a cerut tovarăşilor lui de partid să joace marea scenă a trădării politice. Lăsându-l mofluz, de ochii lumii pe dl. Ponta.

În ceea ce mă priveşte, sunt convins că lucrurile stau cu totul altfel. Mult mai simplu. Şi anume:

1. Parlamentarii din Pro România care i-au dat votul Executivului monocolor al PNL au înţeles că ţara nu poate rămâne neguvernată şi că va fi mult mai rău pentru partid dacă se va plasa pe poziţia de complice al PSD.

2. Perpetuarea la Palatul Victoria a guvernului demis, ştirb, condus de d-na Viorica Vasilica Dăncilă, cu complicitatea partidului Pro România ar fi fost mai mult ca sigur drastic taxată la alegerile parlamentare viitoare.Or, domnii Câmpeanu şi Constantin, poate chiar şi dl. Tudose nu îşi văd deloc viitorul înt-un PSD, fie el chiar revenit sub controlul d-lui Ponta, aşa cum visează cu ochii deschişi fostul premier al României. Care în ultimele săptămâni s-a dovedit la fel de imatur politic precum a fost şi în ultima jumătate a anului 2015, atunci când a demisionat intempestiv de la şefia PSD pentru ca mai apoi să fie silit să piardă guvernarea.

3. Aceiaşi parlamentari s-au cam săturat de stilul dictatorial de conducere al d-lui Victor Ponta. Dl. Ponta a avut încă de la înfiinţarea partidului Pro România un discurs politic eminamente la persoana întâi. S-a autoimaginat un fel de al doilea Ludovic al XIV lea, pe deplin îndreptăţit să spună “Pro România sunt eu’’.

Or, lucrul acesta nu putea să fie la infinit înghiţit de un om ce îi este net superior intelectual d-lui Ponta, aşa cum indubitabil s-a arătat a fi dl. Sorin Câmpeanu, dar nici de dl. Mihai Tudose care l-a înfruntat pe un Liviu Nicolae Dragnea în vremea în care acesta era încă „în plină glorie’’ sau de dl. Daniel Constantin ce i s-a pus de-a curmezişul d-lui Dan Voiculescu.

După şocul avut lunea trecută, dl. Victor Ponta a început să împartă sancţiuni. Rămâne de văzut în zilele următoare dacă dl. Ponta va mai avea pe cine să sancţioneze.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite