Va adopta Guvernul amnistie şi graţiere până la finalul anului? Viorica Dăncilă oferă un răspuns tranşant

Va adopta Guvernul amnistie şi graţiere până la finalul anului? Viorica Dăncilă oferă un răspuns tranşant

Viorica Dăncilă. Foto: Inquam

Premierul Viorica Dăncilă a avut joi o întâlnire cu liderul PSD, la Parlament, pentru a discuta dacă va sesiza CCR pe motivul întârzierii lui Klaus Iohannis de a numi cei doi miniştri remaniaţi. Întrebată însă despre posibilitatea unei ordonanţe pe amnistie şi graţiere, Viorica Dăncilă a avut un răspuns negativ ferm. Aceasta a insistat că pe masa sa nu se află în acest moment niciun astfel de proiect.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jurnalist: Excludeţi ca până la finalul anului să fie adoptată o ordonanţă de amnistie şi graţiere?

Viorica Dăncilă: Da.

Există un astfel de proiect la Guvern?

In calitate de premier, nu am un act normativ care să prevadă aşa ceva.

Se impune o discuţie în partid pe acest subiect?

Nu ştiu dacă se impune o discuţie. Nu ştiu eu ce se va discuta în CEX. Am văzut declaraţiile colegilor, fiecare e liber să-şi spună opinia.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a fost întrebat, miercuri, de jurnalişti dacă se lucrează la o Ordonanţă de Urgenţă pentru amnistie şi graţiere. Acesta a răspuns că pe masa sa nu există niciun astfel de proiect şi le-a reproşat jurnalişitlor că este „a mia oară” când îl întreabă despre acest subiect, avertizându-i că riscă „să plictisească lumea”. 

Jurnaliştii i-au amintit liderului PSD că secretarul general adjunct, Codrin Ştefănescu, a declarat că un astfel de proiect de lege va fi până la urmă implementat.

„Codrin e prietenul meu şi nu îmi permit să îl cert în public. Eu spun opinia mea despre asta. I-am cerut public să se găsească o soluţie pentru a se încerca să se repare toate nedreptăţile din România”, a mai completat Dragnea

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: