Va fi de acord premierul Dăncilă să intre în puşcărie în locul lui Dragnea?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima informaţie care circulă în spaţiul public, având ca sursă site-ul G4Media, este de-a dreptul  halucinantă. Liviu Dragnea o obligă pe premierul Dăncilă  să dea o OUG pentru amnistie şi graţiere, văzând că schimbarea legilor privind codurile penale trenează şi mai sunt câteva zile până când se încheie sesiunea parlamentară extraordinară.

Până în momentul acesta se pare că Dăncilă şi Toader se opun. Dăncilă chiar a ameninţat cu demisia. Toader s-a opus şi unor OUG-uri privind codurile penale. Nu există o urgenţă, nu există nevoia presantă de a rezolva o situaţie care altfel nu se poate rezolva. Nu se dă  OUG cu sute de articole care să rezolve probleme din justiţie care afectează politica penală a statului pe termen lung. Cu atât mai mult nu se poate da OUG pentru amnistie şi graţiere.

Şi Tăriceanu s-a opus OUG-urilor pe justiţie şi pe posibilitatea suspendării preşedintelui. Iar Toader ascultă de Tăriceanu, care-l susţine în funcţia de ministru. Iar fără semnătura lui Toader nu se poate da OUG pe probleme de justiţie.

Apelul la guvern în declaraţiile lui Dragnea de la tv

Iată declaraţiile lui Dragnea de miercuri seara, văzute în lumina informaţiilor de azi.

”Eu merg exact înainte, fără ezitare. Cei care vor dori să meargă cu mine vor fi oameni curajoşi. Cei care nu vor dori să meargă cu mine, înseamnă că vor fi nişte laşi, nişte fricoşi (…) Putem schimba toate aceste lucruri, dacă ne ajută şi Guvernul, dacă toţi membrii Cabinetului rup această rezervă pe care o au, dacă nu mai acceptă să fie conduşi de funcţionari, dacă nu mai acceptă să stăm în continuare în întârzieri de proceduri din cauza unor funcţionari care ori sunt puşi de unii sau de alţii să întârzie sau să blocheze, ori au nişte interese personale, ori sunt incapabili”. ”Vreau să vorbesc despre parlamentari. ...Şi în public le exprim respectul meu pentru tot ceea ce au făcut, pentru că împreună am reuşit să adoptăm până la finalul acestei sesiuni ceea ce părea imposibil: modificarea Legilor Justiţiei şi a Codurilor. Le mulţumesc pentru această atitudine. Ştiu că nu le-a fost uşor. Dacă şi Guvernul va face la fel, dacă şi colegii din coaliţie vor face la fel, atunci sigur vom câştiga”.

Cu alte cuvinte, Dragnea face un apel către guvern să facă ce-au făcut parlamentarii în domeniul justiţiei. Ce anume?

Cum Dragnea s-o  fi lămurit între timp că nu se pot da OUG-uri care să înlocuiască legile privind codurile penale,  aflate pe parcursul de legiferare, i-a rămas o singură şansă: OUG pe amnistie şi graţiere, în următoarele 3-4 zile. Nici aceasta nu este o soluţie legală şi constituţionala. Care e urgenţa? Să scape Dragnea de puşcărie? O astfel de iniţiativă legislativă trebuie să aibă girul parlamentului, după o dezbatere amplă în societate. Că nu suntem în Africa. Populaţia va fi revoltată. Imensa majoritate a cetăţenilor nu este formată din  infractori ca Dragnea, este formată din  oameni cinstiţi şi oneşti, care îşi doresc o viaţă mai bună, nu eliberarea infractorilor din puşcării care să-i atace în case şi să le fure avutul.

Doamna Dăncilă, v-am mai avertizat, dar repet: în puşcărie intră cine semnează, nu cine dictează

Doamna Sevil Shhaideh tocmai a trecut de la faza de suspect la aceea de inculpat, pentru că l-a ascultat pe Dragnea în cazul Belina. Dragnea a dictat şi dânsa a semnat. Cine riscă să intre în puşcărie? Cel care a dictat sau cel care a semnat? Aveţi grijă mare ce semnaţi. E păcat de viaţa şi familia dumneavoastră să sfârşiţi în puşcărie pentru că aşa v-a spus Dragnea. Sunt mulţi  oameni ajunşi în puşcărie doar pentru că nu i-a dus capul ce trebuie să facă şi au ascultat de alţii. În situaţia asta sunteţi şi dumneavoastră.

Atenţie la OUG-uri privind legile justiţiei sau amnistie şi graţiere, pe care le cere Dragnea. Dacă faceţi aşa ceva, veţi stârni un val de proteste în ţară şi străinătate care vă va mătura în două zile din viaţa politică. Plus plângeri penale că aţi subminat stabilitatea şi ordinea constituţională din România. Sau că favorizaţi infractorii. Ştiţi că justiţia va sancţiona cu maximă asprime şi promptitudine asemenea infracţiuni. Şi vă sacrificaţi viaţa şi familia ca să executaţi ce zice Dragnea? Care în toată cariera politică a pus pe alţii să facă ilegalităţile pe care personal nu avea curajul să le facă.

În concluzie

Dragnea a devenit un personaj toxic şi pentru PSD. Deja sondajele de opinie semnalează o cădere abruptă a PSD în aprecierea populaţiei. Dragnea are un singur scop, să  scape de puşcărie pe el şi pe alţi câţiva membri din fruntea partidului. Dar merită ca PSD să piardă viitoarele alegeri doar pentru atingerea, tot mai problematică, a acestui obiectiv?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite