USR vrea sancţionarea lui Şerban Nicolae şi a lui Călin Popescu Tăriceanu după jignirile aduse lui Mihai Goţiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Goţiu şi USR iau atitudine după jignirile venite din partea lui Şerban Nicolae. FOTO Colaj Adevărul
Mihai Goţiu şi USR iau atitudine după jignirile venite din partea lui Şerban Nicolae. FOTO Colaj Adevărul

Parlamentarii USR au solicitat Senatului sancţionarea preşedintelui Comisiei juridice, Şerban Nicolae, dar şi a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, primul pentru că le-ar fi adus injurii, iar al doilea pentru că nu l-a sancţionat disciplinar pe Şerban Nicolae, în şedinţa din 3 aprilie.

Prima solicitare formulată de USR îl vizează pe senatorul PSD Şerban Nicolae, care în şedinţa Biroului Permanent din 3 aprilie l-a jignit pe MIhai Goţiu, folosind apelative precum „analfabet“, „prost“, „nespălat“ sau declarând că „sare mătreaţa din el“

„În data de 3 aprilie 2017, după votarea ordinii de zi a şedinţei Biroului Permanent, domnul senator PSD Şerban Nicolae a solicitat să i se dea cuvântul, i s-a acordat, moment în care acesta a început să adreseze o avalanşă de cuvinte şi expresii injurioase care făceau trimitere la vicepreşedintele Senatului, domnului Mihai Goţiu, senator USR. Acesta din urmă a luat cuvântul şi l-a întrebat pe Şerban Nicolae dacă se referă la el. Domnul senator Şerban Nicolae a evitat răspunsul, dar a continuat jignirile şi injuriile, de data aceasta referindu-se (inclusiv cu nume) la liderul USR, Nicuşor Dan. Membrii Biroului Permanent au recunoscut că persoana vizată de jigniri este domnul Mihai Goţiu, iar ulterior, prin declaraţiile făcute presei, domnul Şerban Nicolae a confirmat şi acesta că la domnul Mihai Goţiu se referea (lucru, de altfel, cât se poate de evident pentru toţi cei prezenţi la şedinţă)”, se arată în sesizarea USR.

Senatorii USR se plâng că, prin comportamentul său, Şerban Nicolae a dat dovadă de dispreţ total faţă de regulamentul Senatului prin jignirile aduse lui Mihai Goţiu şi lui Nicuşor Dan şi afirmă că „sfidarea flagrantă a regulamentului de către Şerban Nicolae poate fi interpretată nu doar ca o jignire, ci şi ca o acţiune de intimidare la adresa lui Mihai Goţiu şi a colegilor lui din USR”. În plângerea formulată, USR mai spune că, potrivit statutului senatorilor şi deputaţilor, păstrarea unui limbaj decent, lipsit de injurii constituie o obligaţie a parlamentarilor, iar comportamentul injurios reprezintă o abatere disciplinară.

„Tăriceanu a dat dovadă de dispreţ“

În cea de-a doua sesizare înaintată Biroului Permanent al Senatului, USR cere sancţionarea lui Călin Popescu Tăriceanu pentru că acesta a încălcat regulamentul deoarece nu i-a aplicat nicio sancţiune lui Şerban Nicolae şi pentru că i-a refuzat dreptul la cuvânt lui Mihai Goţiu. „Prin comportamentul său, domnul preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a dat dovadă de dispreţ total faţă de Regulamentul Senatului. Este extrem de puţin probabil ca domnul Călin Popescu Tăriceanu să nu fi cunoscut obligaţia de a-l sancţiona pe domnul Şerban Nicolae aplicându-i acestuia sancţiunile disciplinare de şedinţă. În aceste condiţii, sfidarea flagrantă a Regulamentului de către domnul Călin Popescu Tăriceanu poate fi interpretată nu doar ca o jignire, ci şi ca o acţiune de intimidare la adresa domnului Mihai Goţiu şi a colegilor din USR”, se arată în sesizarea depusă de USR.

Cele două sesizări au fost discutate în şedinţa de marţi a Biroului Permanent al Senatului, în absenţa lui Călin Popescu Tăriceanu, şi trimise Comisiei juridice, al cărei preşedinte este Şerban Nicolae, cel împotriva căruia este formulată una dintre plângeri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite