USR revine asupra invalidării candidaturii lui Vlad Teohari. Prea târziu însă, listele sunt depuse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul politic al USR a invalidat sâmbătă, prin vot, decizia comisiei de arbitraj a partidului prin care candidatura lui Vlad Teohari pentru un post de deputat de diaspora a fost invalidată, potrivit surselor Adevărul. Decizia nu-l mai ajută pe Teohari în ce priveşte candidatura, dar îi poate fi de folos în justiţie.

Eliminarea lui Vlad Teohari de pe lista USRPLUS pentru diaspora a fost decizia care a stârnit cel mai recent scandal din USR, legat de lăsarea pe dinafara a unor nume grele din partid precum Florina Presadă, Vlad Alexandrescu, Mihai Goţiu, Dan Lungu. Foştii parlamentari nu se mai regăsesc pe listele Alianţei USR PLUS pentru alegerile din iarnă, iar motivul ar fi faptul că fac parte din opoziţia internă la actuala conducere a USR reprezentată de Dan Barna.

dd

După eliminarea de pe listele de candidaţi, Vlad Teohari a contestat în instanţă lista de candidaţi pentru Diaspora a USR PLUS. Avocatul său, Dumitru Dobrev, a depus la Tribunalul Bucureşti o contestaţie invocând incălcarea mai multor drepturi şi faptul că a fost discriminat.

Decizia de sâmbătă a Comitetului politic al USR nu mai poate schimba listele de candidaţi, deoarece ele au fost deja depuse la Biroul Electoral, dar i-ar putea fi utilă în procesul pe care îl are cu partidul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite