USR PLUS, condiţie nouă pentru revenirea la guvernare: Plecarea premierului din fruntea Executivului şi calendar precis de reforme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş şi Dan Barna FOTO Arhivă
Dacian Cioloş şi Dan Barna FOTO Arhivă

Ambii copreşedinţi ai USR PLUS şi candidaţi pentru un nou mandat privind şefia formaţiunii, Dan Barna şi Dacian Cioloş, susţin că USR PLUS nu ar trebui să se întoarcă într-un Guvern alături de PNL în lipsa stabilirii unui calendar precis al reformelor.

„Şi fără Florin Cîţu premier, eu nu aş mai intra într-un Guvern de coaliţie fără un calendar precis de reforme şi cred că am putea să lucrăm chiar în stil nemţesc, la germani  când se consituie un guvern şi la alte ţări nordice durează foarte mult negocierea coaliţiei pentru că ei negociază fiecare linie din programul de guvernare care apoi se traduce în proiect legislativ pe reforme pe care ei le decid. Tocmai ca să nu existe disputele de pe parcursul mandatului. Cred că înainte de a intra în Guvern ar trebui să avem un calendar precis cu un conţinut de bază pentru reformele pe care o să ne punem de acord”, a spus Dacian Cioloş într-o discuţie live pe Facebook cu fostul său contracandiat la preşedinţia partidului, Irineu Darău. 

Ulterior şi contracandidatul său pentru preşedinţia partidului, Dan Barna, s-a arătat în favoarea unui calendar privind reformele. 

„Dacă PNL vine cu alt premier, nu o să spunem sărumâna, nici pe departe, o să mergem cu un calendar foarte clar, cu termene clar asumate: desfiinţarea SIIJ, zero taxe pe salariul minim, justiţie, garanţia pentru ambalaje. Altfel, vedem că guvernează foarte frumos cu PSD. Nu suntem în poziţia să mergem cu căciula în mână. Noi suntem reîncărcaţi moral în societate”, a declarat Dan Barna în cadrul unei discuţii cu Irineu Darău.

 

În acelaşi timp, premierul Florin Cîţu a declarat că aşteaptă USR PLUS la negocieri pentru refacerea coaliţiei de guvernare, după ce scapă de PSD şi AUR. Declaraţiile premierului vin în contextul în care CCR urmează să se pronunţe pe sesizarea cu privire la moţiunea de cenzură, al cărui vot este amânat în Parlament, iar Ionuţ Moşteanu i-a propus preşedintelui PSD Marcel Ciolacu să voteze moţiunea USR - AUR chiar luni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite