USR PLUS câştigă la Curtea Supremă în faţa BEC. Alianţa 2020 poate candida la europarlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Steluţa Popescu
FOTO Steluţa Popescu

Alianţa 2020 USR PLUS a câştigat la Curtea Supremă dreptul de a candida la alegerile europarlamentare, după ce BEC respinsese ieri dosarul alianţei. Decizia este definitivă.

UPDATE Cioloş, pentru Adevărul: Mă bucur să văd că avem o justiţie încă liberă

Dacian Cioloş a declarat pentru Adevărul că se bucuăr să vadă „că avem o justiţie încă liberă şi responsabilă”, explicând că Alianţa 2020 merge mai departe. Reacţia liderului PLUS vine după ce, vineri seara, judecătorii ÎCCJ au admis contestaţia formulată de Alianţa 2020 împotriva deciziei BEC.

Judecătorii ÎCCJ au admis, vineri seara, contestaţia formulată de USR şi PLUS împotriva decizia BEC prin care acesta a respins protocolul de constituire al alianţei electorale „Alianţa 2020 USR-PLUS“.

Reacţia lui Dan Barna: „România rămâne în Europa. ICCJ a anulat decizia BEC. Alianţa 2020 USR PLUS va câştiga alegerile şi va guverna în 2020”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Prima reacţie a lui Dacian Cioloş: „Acum aveţi cu cine vota! Alianţa 2020 merge la europarlamentare!

Aşa cum ne aşteptam, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au votat în favoarea Alianţei noastre!

Lupta continuă cu şi mai mult avânt.

Vă mulţumim pentru efortul, implicarea şi răbdarea voastră.

Împreună vom reuşi..”, a spus Cioloş pe Facebook

***

Biroul Electoral Central (BEC) a respins joi cererea de înscriere în cursa pentru alegerile europarlamentare din luna mai a Alianţei USR-PLUS. Motivul invocat: Dacian Cioloş şi Dan Barna nu figurează ca preşedinţi în Registrul partidelor politice.

Astăzi, Alianţa USR-PLUS anunţa că contestaţia a fost pregătită de o echipa de şase jurişti şi avocaţi din partea celor două partide şi că are 18 pagini. De asemenea, Dan Barna preciza că indiferent de decizia Înaltei Curţi, partidul va merge mai departe.

Citeşte şi:

Nicuşor Dan, după ce USR PLUS a obţinut anularea decizie BEC: Aceasta este esenţa democraţiei

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite