USR-PLUS anunţă că va desfiinţa Poliţia Locală după ce au apărut informaţii că Clotilde Armand ar fi fost urmărită şi filată de Poliţia Locală Sector 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul USR-PLUS pentru Sectorul 1 Clotilde Armand a dezvăluit marţi că a aflat că a fost „urmărită şi filată de Poliţia Locală Sector 1 la ordinul actualului primar pesedist”. În acest sens Armand a anunţat că va depune o plângere la DIICOT, în timp ce USR-PLUS a transmis într-un comunicat că va desfiinţa Poliţia Locală şi că va reconstrui în cadrul Poliţiei un alt serviciu de ordine publică.

„Este şocant să aflu din presă că am fost urmărită şi filată de Poliţia Locală Sector 1 la ordinul actualului primar pesedist.

În cadrul Poliţiei Locale Sector 1 a fost înfiinţat prin dispoziţia primarului un departament secret pentru urmărirea mea. Primarul a folosit această instituţie pentru a face poliţie politică. Există angajaţi ai Poliţiei Locale care au tăinuit şi ascund adevărata lor activitate.

Aceste practici sunt demne de Rusia lui Putin. Nu voi tolera aşa ceva. Primarul actual trebuie să răspundă în faţa Justiţiei pentru asemenea dispoziţii. Voi depune astăzi pângere la DIICOT. Să faci poliţie politică este interzis prin lege”, a transmis marţi Clotilde Armand pe Facebook.

Ulterior Alianţa USR-PLUS a transmis un comunicat de presă în care reclamă că primarii PSD în funcţie „au transformat poliţiştii locali în bodyguarzii lor personali”. 

„La ordinul primarul PSD din Sectorul 1, Poliţia Locală a urmărit-o şi filat-o pe Clotilde Armand, candidata USR PLUS la Primăria Sectorului 1. Este un caz flagrant de poliţie politică şi o infracţiune gravă pentru care toţi cei vinovaţi trebuie să plătească de urgenţă. Clotilde Armand a depus plângere la DIICOT şi sperăm ca procurorii să-şi facă datoria cu celeritate.

În ultimii ani, poliţia locală a ajuns o miliţie personală a primarilor în funcţie din toată ţara, folosită pentru reglări de conturi, pentru pază şi protecţie preferenţiale şi pentru orice altceva în afară de interesul public. Alianţa USR PLUS consideră că poliţia locală trebuie reorganizată şi pusă pe baze sănătoase. Rostul ei e să protejeze cetăţenii, nu primarul. Raţiunea ei de a exista e legea şi nu interesul de partid”, a transmis USR-PLUS.

De asemenea, coordonatorul Alianţei, Dragoş Tudorache, a anunţat că USR-PLUS va desfiinţa Poliţia Locală şi că va reconstrui altceva în locul ei.

„Poliţia Locală şi-a dovedit în multe rânduri ineficienţa, aservirea politică şi asta, pentru că mandatul ei a fost de la bun început prost definit. S-a suprapus mereu cu Poliţia naţională dar, mai grav, a devenit un instrument în mâna primarilor, cum se dovedeşte în cazul colegei noastre Clotilde Armand. Alianţa USR PLUS va desfiinţa Poliţia Locală aşa cum e ea gândită azi, ca instrument în mâna primarilor, şi va reconstrui în cadrul Poliţiei Române un serviciu de ordine publică în interesul comunităţii şi cât mai aproape de aceasta recuperând din cadrele actualei Poliţii Locale care respectă criteriile de competenţă necesare şi nu au funcţionat ca bodyguarzi ai primarilor“, a declarat Dragoş Tudorache.

Vezi şi: VIDEO Prima zi de campanie, prima mizerie: imagini cu presupuşi militanţi USR-PLUS, care poartă peruci, distribuite masiv de conturi obscure

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite