USR nu-l acceptă pe Neamţu viceprimar al Capitalei: A propagat minciuni. Ar fi o abatere de la protocolul cu PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Claudiu Năsui, liderul USR Bucureşti, nu e de acord ca Mihail Neamţu (PMP) să primească un post de viceprimar al Capitalei, aşa cum a lăsat de înţeles premierul Ludovic Orban. Claudiu Năsui susţine că numirea lui Neamţu ar încălca protocolul de colaborare între PNL şi USR PLUS semnat înainte de campanie, care stipulează că fiecare partid va avea câte un viceprimar.

”Deocamdată sunt doar zvonuri şi nimic mai mult. Nu am avut nicio discuţie concretă pe acest subiect. Susţinerea lui Mihail Neamţu ar fi o abatere de la protocolul semnat între Alianţa USR PLUS şi PNL. Ne-am anagajat să avem un viceprimar fiecare. Mihail Neamţu a fost unul dintre cei care au propagat minciuni despre USR în campanie. Eu nu pot să le recomand consilierilor generali USR un vot pentru Mihail Neamţu. Când s-a pus problema ca Neamţu să fie candidatul comun al dreptei pentru Sectorul 3, filiala USR de acolo a reacţionat dur, a fost extrem de supărată”, a declarat pentru Adevărul Claudiu Năsui, liderul USR Bucureşti.  

PNL a validat protocolul de colaborare la nivelul administraţiilor locale cu PMP. Întrebat despre posibilitatea ca Mihail Neamţu să fie viceprimar, Ludovic Orban a precizat că nu este exclusă această variantă.

Potrivit legii, pot fi doi viceprimari ai Capitalei. Protocolul semnat de PNL şi USR PLUS în august prevede că unul dintre viceprimarii lui Nicuşor Dan va fi Vlad Voiculescu, în timp ce al doilea va fi numit de PNL. Potriviit surselor Adevărul, Cătălin Deaconescu şi Stelian Bujduveanu au cele mai mari şanse pentru postul de viceprimar. Astfel, PNL ar trebui să renunţe la funcţie în favoarea lui Mihail Neamţu.

”Susţinerea Mişcarii Populare mă onorează. Premierul Orban a spus că este o opţiune de luat în calcul. Decizia finală rămâne, însă, la Nicuşor Dan (care n-are o majoritate confortabilă dacă un singur consilier PNL sau USR absentează, se îmbolnăveşte ori defectează...”, a scris Mihail Neamţu pe Facebook. 

Nicuşor Dan, primarul ales al Bucureştiului, a anunţat, în exclusivitate la Adevărul Live, că ar vrea să coopteze şi PMP în noua majoritate din Consiliului General al Municipiului Bucureşti, deşi PNL şi Alianţa USR PLUS au o majoritate la limită: un singur vot mai mult. În vară, alianţa condusă de Cioloş şi Barna s-au opus unei alianţe cu partidul lui Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite