USR o dă în judecată pe Firea pentru calomnie: A minţit cu bună ştiinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea FOTO Mircea Merticariu
Gabriela Firea FOTO Mircea Merticariu

Potrivit unui comunicat online, USR a depus, vineri, o acţiune în instanţă la adresa primarului general Gabriela Firea pentru calomnie, pentru declaraţiile făcute după incidentul de la şedinţa CGMB de joi, 8 iunie. Potrivit celor de la USR, primarul Capitalei ar fi diseminat informaţii mincinoase, menite „să-i învrăjbească pe cetăţeni”, atunci când a susţinut că USR a fost responsabilă cu aducerea cetăţenilor la şedinţa consiliului.

„În calitatea ei de primar şi funcţionar public, Gabriela Firea a diseminat informaţii mincinoase, cunoscând caracterul fals al acestora. Afirmaţiile primarului sunt de natură să-i învrăjbească pe cetăţenii Capitalei, de aceea e de condamnat faptul că tocmai primarul general, în exercitarea atribuţiilor sale, alege să creeze tensiuni în rândul populaţiei, minţind cu bună ştiinţă”, se arată într-un comunicat publicat de cei de la USR pe site-ul lor.

Mai mult, USR a ţinut să precizeze că nu are nicio legătură cu cetăţenii veniţi la şedinţa CGMB de joi, singura intervenţie a consilierilor USR fiind aceea de a-i convinge pe poliţişti să-i lase pe cetăţeni să intre în sala de şedinţe, acţiune ce s-a soldat chiar cu rănirea consilierului Alexandru Gâdiuţă.

„USR nu a avut niciun rol în aducerea cetăţenilor respectivi la şedinţa consiliului, în afara gestului făcut pe loc de către colegii noştri Alexandru Gâdiuţă şi Ana Ciceală, de a încerca să-i convingă pe poliţişti să le deschidă uşa cetăţenilor. În acel moment Alexandru Gâdiuţă a fost agresat de către poliţişti, la fel ca şi cetăţenii care aveau tot dreptul legal să asiste la şedinţă. Din filmările făcute de mai multe persoane din diverse unghiuri se poate vedea clar cine pe cine agresează”, se arată în textul comunicatului.

Poliţia locală asemeni Miliţiei ceauşiste

USR a criticat şi modul în care a acţionat Poliţia Locală, pe care o compară cu Miliţia comunistă şi vor cere, de la superiori, sancţionarea ofiţerilor de poliţie pentru comportamentul lor, urmând a se stabili „la ordinele cui au acţionat”.

„Comportamentul Poliţei Locale este reminiscent Miliţiei ceauşiste. Colegul nostru Alexandru Gâdiuţă a fost agresat de poliţişti şi apăra în momentul agresiunii, în calitate de consilier, drepturile cetăţenilor şi respectarea legii. Poliţia locală nu este acolo pentru a bloca accesul cetăţenilor ci, din contră, ca să vegheze la binele cetăţenilor prezenţi. USR se va adresa superiorilor poliţiştilor prezenţi ieri la şedintă pentru a sancţiona comportamentul acestora. În cadrul anchetei penale urmează să se stabilească în ce temei au acţionat politiştii locali, ce ordine scrise sau verbale au primit şi de la cine”, se arată la sfârşitul comunicatului publicat de cei de la USR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite