USR, „în concediu“. Cum explică liderii formaţiunii situaţia înscrierilor în partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Purtătorul de cuvânt USR, Dan Barna. FOTO Mediafax
Purtătorul de cuvânt USR, Dan Barna. FOTO Mediafax

Uniunea Salvaţi România a fost criticată pe Facebook, dar mai ales ironizată, pentru faptul că ar fi luat o pauză în ceea ce priveşte primirea de membri pe perioada verii pentru că ar fi „în vacanţă“. Liderii formaţiunii neagă şi spun că e vorba doar de respectarea procedurilor interne privind analiza fiecărei cereri.

Totul a început de la o cerere făcută de un simpatizant către USR Sector 2, răspunsul fiind următorul: „Buna ziua, Mulţumim mult pentru interesul dvs. Aş dori să vă informăm că în perioada iunie-august, datorita concediilor nu se mai fac recrutări. Începând cu luna septembrie o să reîncepem perioada întâlnirilor si totodata a recrutarilor. Veti fi notificat prin e-mail cu toate detaliile“, a precizat reprezentantul de la Departamentul de resurse umane al USR. 

Ulterior, internauţii s-au amuzat pe Facebook de situaţia USR, unii chiar fiind critici faţă de modul cum abordează subiectul recrutărilor partidul fondat de Nicuşor Dan. „Carevasăzică nu e mare grabă să crească partidul. Că doar mai e până la alegerile viitoare, când o să se dea de ceasul morţii că n-au bani, că n-au voluntari, că alea-alea, şi toţi o să ne căutăm de mărunţiş prin buzunare şi o să strângem semnături prin birou“, a fost mesajul scriitorului Alex Tocilescu, publicat pe pagina sa de Facebook 

Poziţia USR

Liderii USR au venit cu precizări privind situaţia încercând să explice faptul că formaţiunea tratează cu „seriozitatea“ recrutarea, dar şi că e un proces de durată.  

„Primirea de noi membri în USR a fost şi continuă să fie un proces tratat cu toată seriozitatea şi responsabilitatea, adică pe bune, de către organizaţia noastră. Acceptarea de noi membri şi procedurile premergătoare se realizeazîă la nivelul fiecărei filiale în mod autonom. Întrucânt aceste proceduri premergătoare presupun  verificarea membrilor înainte de primirea în procedura de admitere, decizia de la sectorul 2 este una procedural asumată de filială“, a explicat purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, într-un mesaj pe Facebook. 

De asemenea, şi Mihai Goţiu, vicepreşedinte al Senatului din partea USR, a subliniat că nu o problemă în acest moment în ceea ce priveşte înscrierile în formaţiune. „Nu este nicio problemă în USR referitoare la înscrieri. Doar că la noi procedurile sunt mai lungi. O cerere trebuie să fie analizată înainte de a se lua decizia primirii în partid, iar anumite persoane responsabile de această analiză probabil nu erau în Bucureşti“, a explicat Mihai Goţiu pentru „Adevărul“ 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite