USR cere demisia lui Petre Daea pentru „incompetenţa” din gestionarea pestei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Salvaţi România a anunţat marţi seara că îi solicită demisiai ministrului Agriculturii, Petre Daea, pentru „incompetenţa de care dă dovadă” atunci când vine vorba de gestionarea pestei porcine. Într-un comunicat de presă, USR susţine că „ministrul nu are situaţia sub control” şi nici „competenţa de a conduce un minister” într-o situaţie de criză.

„Autorităţile române au avut la dispoziţie toate instrumentele şi mecanismele conferite de lege, dar şi exemple de bune practici, pe care le-ar fi putut utiliza pentru managementul situaţiei şi păstrarea sub control a PPA şi evitarea răspândirii în mod atât de fulgerător a bolii. Ministerul Agriculturii avea datoria de a informa încă de la bun început, încă din faza apariţiei şi confirmării bolii la graniţă, a tuturor factorilor de decizie din administraţie în legătură cu măsurile care trebuie luate şi convocarea de către ANSVSA a Comandamentului Naţional pentru Combaterea Bolilor. Pentru că nu s-au făcut, astăzi, fermierii români au pagube de milioane de euro", afirmă senatorul USR George Marussi, citat în comunicat.

Totodată, USR îl acuză pe ministrul Agriculturii de lipsa de competenţa pentru gestionarea unei situaţii de criză într-un minister, numind declaraţiile prezentate de acesta drept „haotice”. 

„Declaraţiile haotice ale ministrului Daea referitoare la absenţa experţilor naţionali sau internaţionali pe acest subiect nu fac decât să sublinieze faptul că ministrul nu are situaţia sub control. USR solicită demisia ministrului Daea, deoarece nu are competenţa de a conduce un minister şi nici expertiza necesară pentru a ţine sub control o astfel de situaţie de criză. Avem încredere că ministrul Daea îşi va da demisia şi va recunoaşte că este depăşit de situaţie", arată USR.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite