USR Bucureşti cere Prefecturii Capitalei informaţii referitoare la rolul şi ordinele date de Speranţa Cliseru privind intervenţia  jandarmilor la mitingul din Piaţa Victoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna, preşedintele USR FOTO Alexandra Georgescu
Dan Barna, preşedintele USR FOTO Alexandra Georgescu

USR Bucureşti va solicita Prefecturii Capitalei informaţii referitoare la rolul şi ordinele date de prefectul Speranţa Cliseru privind intervenţia violentă a jandarmilor la mitingul de vineri din Piaţa Victoriei.

„USR doreşte să facă lumină asupra evenimentelor din 10 august şi să-i identifice pe cei responsabili pentru violenţele asupra protestatarilor. Prefectul Capitalei este unul dintre aceşti responsabili şi trebuie văzut care a fost implicarea sa în gestionarea situaţiei”, informează USR Bucureşti, citat de News.ro. 

Reprezentanţii USR Bucureşti vor depune luni după-amiază o solicitare prin care cer Prefecturii Capitalei informaţii privind rolul şi ordinele date de Prefectul Bucureştiului, Speranţa Cliseru în seara zilei de 10 august, când în Piaţa Victoriei a avut loc mitingul diasporei.

Procurorii militari, care fac cercetări cu privire la modul de intervenţie a jandarmilor şi la incidentele petrecute la manifestaţia de vineri seară din Piaţa Victoriei, au început luni audierile, persoanele rănite în urma intervenţiei jandarmilor fiind chemate în cursul acestei zile la sediul Parchetului Militar pentru a le oferi date anchetatorilor. Peste 30 de persoane au solicitat certificate medico-legale şi au depus plângeri împotriva jandarmilor, în ultimele două zile.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite