USR anunţă despărţirea definitivă de PNL. Cioloş: „Vom pregăti un pol liberal, modernizator, care să meargă la alegerile din 2024” | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cioloş vrea să formeze o alianţă politică, alături de care să facă Opoziţie puternică actualei coaliţii de guvernare PNL-PSD-UDMR. FOTO: Facebook
Cioloş vrea să formeze o alianţă politică, alături de care să facă Opoziţie puternică actualei coaliţii de guvernare PNL-PSD-UDMR. FOTO: Facebook

USR lasă definitiv în spate legăturile cu Partidul Naţional Liberal, promiţând să facă Opoziţie puternică actualei coaliţii de guvernare PNL-PSD-UDMR. Dacian Cioloş a anunţat că urmăreşte formarea unui pol liberal, modernizator, care să meargă împreună la alegerile din 2024.

„Asistăm astăzi la votul care consfinţeşte formarea unei coaliţii monstruoase PSD-PNL-UDMR şi un guvern care va ţine România pe loc. Este o majoritate toxică, formată cu sprijinul preşedintelui Iohannis, care de astăzi va avea aproape toată puterea în statul român. (...) Din păcate, nici PNL, nici UDMR, nici preşedintele Iohannis nu au fost cu adevărat interesaţi de modernizarea României

Pentru că felul în care USR a lucrat la guvernare i-a deranjat, astăzi se simt mai bine în braţele PSD-ului. Au găsit partenerul adevărat pentru adevăratele lor obiective. PSD este partidul cel mai corupt pe care România l-a avut de la 1989 încoace”, a declarat Cioloş joi, într-o conferinţă de presă. 

Dacian Cioloş a mai transmis că formaţiunea sa are deja atât experienţa Opoziţiei, cât şi pe cea a guvernării, astfel încât să fie o adevărată alternativă la actuala coaliţie de guvernare. 

„Noi, USR, nu vom abandona obiectivul de modernizare a României. Vom folosi toate mijloacele opoziţiei dar şi experienţa oamenilor care au fost la guvernare. Vom munci în continuare pentru anticorupţie, valori liberale, modernizarea României, un stat eficient, nu unul care intră pe mâna oligarhilor de partid. Avem experienţa politică necesară să facem o opoziţie competentă şi vom monitoriza orice derapaj al actualului guvern”, a spus acesta.

Liderul USR a făcut un apel către toţi cei care vor să construiască în România o alternativă modernizatoare, liberală, să li se alăture.

„Prin acest proiect urmărim să câştigăm alegerile din 2024. (...) O guvernare liberală fără soluţii imorale, cu un preşedinte puternic şi asumat, cu o majoritate parlamentară preocupată de o agenda modernizatoare europeană, pentru că România trebuie să fie prezentă la nivel european. Şi o administraţie publică locală care să cheltuie banii în interesul cetăţenilor. Asta propunem astăzi forţelor politice şi forţelor din societate care încă cred că România mai poate să fie modernizată în ciuda a ceea ce s-a întâmplat astăzi”, a explicat Cioloş.

De altfel, întrebat dacă va discuta în acest sens cu Ludovic Orban şi cu liberalii care au demisionat recent din partid, Cioloş a precizat că aşteaptă să vadă întâi cum se va defini noua grupare. 

„Alternativă înseamnă că, în paralel cu ce vom face în Parlament, vom pregăti şi acest pol liberal, modernizator cu un program foarte clar, care să meargă la alegerile din 2024 sau când vor avea loc ele, în funcţie de cât va funcţiona această coaliţia monstruoasă”, a mai spus Cioloş, precizânt că actuala alianţă guvernamentală nu va prinde nici măcar Crăciunul anului 2022. 

România va avea un Guvern cu puteri depline, după ce coaliţia PNL-PSD-UDMR, susţinută de grupul minorităţilor naţionale, a trecut de votul Parlamentului cu o majoritate covârşitoare.

VIDEO

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite