USL: Viktor Orban ar fi trebuit să se abţină de la implicarea într-o problemă politică a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
USL consideră că premierul Ungariei ar trebui să se abțină de la implicarea în viața politică românească
USL consideră că premierul Ungariei ar trebui să se abțină de la implicarea în viața politică românească

USL consideră că premierul Ungariei, Viktor Orban, ar fi trebui să se abţină de la participarea directă într-o problemă politică a României şi apreciază că mesajul său de demobilizare a electoratului maghiar a făcut ca prezenţa la vot să fie mai scăzută decât în mod normal.

„Fenomenul care se pretrece în Harghita şi Covasna, unde prezenţa e extraordinar de jos, arată că mesajul lui Laszlo Tokes, de susţinere a lui Traian Băsescu prin neprezentare, ca şi al premierului Viktor Orban, care a venit special la Tuşnad azi ca să participe la un simpozion pentru a-şi întări mesajul de neprezentare către cetăţenii etnici maghiari, au fost mai puternice decât mesajul cel puţin public al UDMR, anume ca cetăţenii să participle", a spus, duminică, într-o conferinţă de presă, deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvăz.
El a precizat că populaţia de etnie maghiară a fost demobilizată şi în Mureş şi în Bistriţa-Năsăud.

„Deci, se văd lucruri limpezi că a fost demobilizare pe seama mesajului pe care l-a transmis - şi care, iată, a prins - Uniunea Civică Maghiară şi Laszlo Tokes în principal şi şeful Guvernului de la Budapesta, care în mod normal ar fi trebuit, cel puţin acum, să se abţină de la o participare directă în legătură cu o problemă politică în România", a spus Duvăz.

El a arătat că tabloul celor prezenţi la vot ar fi fost mult mai bun în lipsa acestei demobilizări.

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, după ce a votat, că îl atenţionează pe omologul său ungar, Viktor Orban, şi îi cere să nu mai intervină în viaţa politică a României îndemnând cetăţenii români de etnie maghiară să nu vină la vot.

Premierul Ungariei, Orban Viktor, a afirmat, sâmbătă, la Băile Tuşnad, la Universitatea de Vară „Tusvanyos", referitor la referendum, că le urează „românilor şi maghiarilor din România să aducă decizii bune, adică să nu ia nicio decizie, ceea ce mâine (duminică - n.r.) este o posibilitate".

„Aş dori să urez românilor şi maghiarilor din România să aducă decizii bune, adică să nu ia nicio decizie, ceea ce mâine (duminică - n.r.) este o posibilitate. Iar la alegerile parlamentare, să ia decizii cu care să poată proteja acel fundament care există în starea firavă care a fost făurită şi de maghiarii din România. În invit pe maghiari să simtă greutatea istorică a momentului, este posibil ca soarta României să se hotărască pentru viitorul câtorva decenii", a declarat Orban Viktor, potrivit traducerii oficiale, citate de Mediafax.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite