USL a sesizat Curtea pentru numirile de la CNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

USL a sesizat Curtea Constituţională, marţi, contestând numirea de către Parlament a noilor membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului(CNA), a declarat liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa.

"Astăzi am depus la Curtea Constituţională o contestaţie legată de Hotărârea 5 a Parlamentului României prin care au fost făcute numirile la CNA, semnată de 67 de deputaţi PSD şi 42 de deputaţi PNL", a precizat Duşa.

În contestaţie, Opoziţia a explicat că numirile lui Lorand Turos şi a lui Valentin Alexandru Jucan, în calitate de membri titulari ai CNA şi a lui Mihail Marius Badea, în calitate de membru supleant al CNA, încalcă normele constituţionale, întrucât comisiile parlamentare de specialitate au schimbat compoziţia politică din instituţie. PSD a acuzat PDL că îşi subordonează instituţia CNA, instituţie care are un rol foarte important în campania electorală.

"Conform algoritmului, ar trebui să fie la CNA doi membri PDL, doi membri PSD, unul PNL şi un membru de la alte partide. În momentul de faţă s-a luat un loc de la PSD, modificându-se majoritatea de la CNA, cu scopul de a cenzura presa", a explicat Mircea Duşa.

Senatul şi Camera Deputaţilor au validat, marţi, în şedinţă comună, numirea lui Lorand Turos şi a lui Valentin Alexandru Jucan în calitate de membri titulari ai CNA şi a lui Mihail Marius Badea în calitate de membru supleant al CNA.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite