USL acuză: Anastase blochează procesul de numărare în patru secţii de votare din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Uniunii Social-Libere susţin că ultimele patru secţii de votare din Ploieşti au fost blocate de către preşedintele PDL Prahova Roberta Anastase. Aceştia au făcut apel la mass-media, dar şi la autorităţile abilitate, pentru permite finalizarea procesului de numărare a voturilor.

UPDATE 03:52 Contactat telefonic, preşedintele Biroului Electoral Judeţean Prahova, judecătorul Alice Harhoi, a declarat că nu are informaţii potrivit cărora procesul de numărare a voturilor ar fi blocat în vreuna dintre secţiile de votare de pe raza municipiului Ploieşti, informeză Mediafax.

UPDATE: 03:26 Democrat-liberalul Adriean Videanu a confirmat, duminică, că Roberta Anastase se află în sediul PDL şi "nici nu s-a mişcat de acolo".

"În primul rând, aş vrea să fac o precizare legată de o acuzaţie pe care a lansat-o domnul Dragnea. Vreau să îi spun domnului Dragnea că doamna Roberta Anastase este în sediul partidului şi nici nu s-a mişcat de acolo. Nicidecum că blochează desfăşurarea procesului electoral în judeţul Prahova", a spus el.

UPDATE 03:20 Roberta Anastase a declarat într-o intervenție la România Tv că ea se află la sediul de campanie PDL și nu are cum să blocheze accesul în secțiile de votare.

”Este o aberație că aș bloca eu intrarea în secțiile de votare. Biroul Electoral Județean nu confirmă închiderea secțiilor de vot, procesul de numărare se desfășoară în mod normal”, a spus Roberta Anastase

UPDATE: 03:15 Secțiile la care face referire Dragnea sunt 14, 77, 135 și 137.

UPDATE 03:07 Liviu Dragnea a declarat că situația de la Ploiești s-a rezolvat și că USL a câștigat alegerile.

"După intervenția de adineauri, o să vă dau o veste bună din punctul nostru de vedere. La Ploiești Poliția a intervenit, a scos-o pe dna Anastase și SPP-ul din cele patru secții de vot și au reușit să finalizeze numărătoarea și am câștigat Municipiul Ploiești cu 1.600 voturi pentru (mai mult decât PDL n.r.), noul primar este Iulian Bădescu. Este o veste tristă pentru dna Anastase, eu sper ca aceste abuzuri din această noapte ale dnei Anastase să nu rămână nesancționate sau nepedepsite, s-a câștigat și CJ Prahova, asta este oficial", a declarat Dragnea.

"Mi s-a raportat o situaţie foarte gravă la Ploieşti, în municipiu. Acolo s-au numărat 151 de secţii din 155. Mai sunt patru secţii de numărat, iar noi avem în faţa 1.500 de voturi, iar doamna Anastase, împreună cu SPP-iştii ei, s-au dus şi blochează secţiile şi nu mai permit numărarea. Cerem Poliţiei Române şi Ministerului de Interne să intervină imediat, pentru a permite finalizarea procesului de numărare a voturilor în Ploieşti. Ni se pare extraordinar de grav ce se întâmplă la Ploieşti, ce-şi permite să facă dna Anastase", a declarat  secretarul general al PSD Liviu Dragnea.

"Facem apel la toată lumea, să se desfăşoare în continuare procesul de numărare", a continuat acesta.

Reprezentantul USL susţine că singurul motiv care ar putea sta în spatele acestei acţiuni este disperarea. Acesta a reiterat că Anastase intenţionează să blocheze procesul de numărare.

USL a făcut o sesizare la poliţie în acestă privinţă.

Principalii candidaţi la Primăria Ploieşti sunt Iulian Bădescu şi Andrei Volosevici.

Potrivit RTV, la ora 01:30 Iulian Bădescu, candidat USL avea cu 2000 de voturi mai mult față de adversarul său. Din acest motiv, după 20 de minute, patru secții de votare au fost închise. Jandarmii păzesc secțiile de votare și nu lasă pe nimeni să intre. Nici jurnaliștilor acreditați nu li s-a permis accesul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite