FOTO Useristul Moşteanu îi cere unui consilier judeţean să pornească un atac la adresa liberalului Roman: Punctual pe Roman acum trebuie dat tare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
mosteanu roman foto news.ro

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu şi membru în Biroul Naţional al partidului îi scrie consilierului judeţean de Alba Beniamin Todosiu, într-un schimb de mesaje pe un grup intern numit „Echipa Barna” obţinut de News.ro, şi îi transmite să îl atace pe liderul deputaţilor PNL Florin Roman, în contextul în care „Roman îl tot atacă pe Dan”.

Moşteanu face referire la o postarea pe Facebook din 19 august 2019 a jurnalistei Aida Zaharia în care scria despre o firmă a lui Roman nedeclarată în declaraţia de integritate care a început să primească contracte cu bani publici din ianuarie 2017. Ea menţionează şi un alt liberal Laurenţiu Alexandru Blaga care, la fel, nu a mai trecut în declaraţia de integritate o firmă care a avut contracte pe bani publici. În discuţia celor doi intervine şi europarlamentarul Cristian Ghinea care îl întreabă pe Todosiu „vrei şi îţi fac un text de răspuns la schelălăielile lui Roman?”.

„Ionuţ Moşteanu: Beni, trebuie împinsă asta de către voi în Alba. Roman îl tot atacă pe Dan.

Beniamin Todosiu, consilier judeţean la Alba: Noi am vrut să-l atacăm, dar nu ne-au dat voie de la comunicare.

Ionuţ Moşteanu: Punctual pe Roman acum trebuie dat tare. Vorbim mâine dacă vrei. O să dau şi eu. Împingeţi cât puteţi postarea asta şi cereţi-i să explice.

Beniamin Todosiu: Daţi-ne voi că dăm în ei. Voie*.

Ionuţ Moşteanu: Îţi dau”, este discuţia de pe grupul intern al USR, obţinut de News.ro.

Europarlamentarul USR-PLUS Cristian Ghinea intervine în conversaţie şi îi dă sugestii lui Beniamin Todosiu cum să arate mesajul prin care să fie atacat Florin Roman. El îi spune consilierului judeţean Alba să aducă în discuţie faptul că firma lui Dan Barna a fost cea mai performantă în domeniul fondurilor europene şi despre Roman să amintească despre colegul de partid, Alexandru Laurenţiu Blaga şi lucrurile nemenţionate de acesta în declaraţia de integritate precum şi firma nemenţionată de Florin Roman în declaraţie şi care a avut „contracte netransparente”. 

Ghinea se amuză şi de faptul că Florin Roman a spus că „abia îl cunosc pe celălat penelist” şi precizează că de două zile liderul deputaţilor PNL ameninţă că merge la tribunal. „Haide, abia aşteptăm. Să vedem cum explică el judecătorului că nu e penal pentru că e doar coleg de candidatură cu un penal care primeşte contracte de la alţi penali, dar el nu ştie nimic, nu a auzit nimic. Florine, hai la tribunal, ai curaj, lasă boceala”, mai scrie eurodeputatul Renew Europe.

„Cristian Ghinea: @Beni Todosiu vrei şi îţi fac un text de răspuns la schelălăielile lui Roman. Ar merge pe linia: Acest domn a ridicat piatra şi a crezut că face mare brânză. E un proverb care zice că dacă locuieşti într-o casă de sticlă, nu te juca cu pietre. El l-a acuzat pe Dan Barna de afaceri cu statul. Dan Barna a construit o firmă care a fost una dintre cele mai performante firme din România în domeniul fondurilor europene, a construit cel mai bun site de informare din România privind fodurile europene, a muncit şi a performat. În schimb, noi am arătat că un coleg de partid al lui Roman a avut contract netransparente cu instituţii conduse de alţi colegi de patid ai lui Roman. Răspunsul lui Roman e amuzant: abia îl cunosc pe celălalt penelist. Nu e amuzant? De două zile Roman tot ameninţă că merge la tribunal. Haide, abia aşteptăm. Să vedem cum explică el judecătorului că nu e penal pentru că e doar coleg de candidatură cu un penal care primeşte contracte de la alţi penali, dar el nu ştie nimic, nu a auzit nimic. Florine, hai la tribunal, ai curaj, lasă boceala”, conform discuţiilor de pe grupul intern la partidului condus de Dan Barna.

Postarea pe Facebook a jurnalistei Aida Zaharie spune că Florin Roman nu a menţionat în declaraţia de integritate o a doua firmă „SC LARRY & CORY VERMESSUNGEN SRL, la care avea şi are 94.45% din acţiuni, tot din judeţul Alba, comuna Săsciori. Firma a fost înfiinţată în anul 2010”.

Zaharie precizează că „această a doua firmă nedeclarată a început să primească contracte cu bani publici din ianuarie 2017. Mai exact, au fost 17 contracte primite prin încredinţare direct în anul 2017, în sumă totală de 504.016 lei ( în 2017, firma a avut venituri totale de 240.339 lei! ) iar în 2018 au mai fost alte 26 de contracte de achiziţii directe în sumă totală de 259.912 lei şi o singură licitaţie câştigată, în valoare de 66.677 lei”.

Ea mai scrie că „DUPĂ ce intră în politica mare, sub cârmuirea domnului Roman Florin, lider al organizaţiei PNL Alba Iulia, domnul Blaga Laurenţiu Alexandru câştigă, prin două firme, 68 de contracte de achiziţie direct, în valoare de 2.195.699 lei şi o licitaţie cu valoarea de 66.677 lei”.

Aida Zaharie adaugă că au fost acordate acele contract de Primăria Alba Iulia, „dominată de liberali” şi de Primăria Gârbova, la fel „dominată de PNL”.

g
ff
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite