USB:Am propus alocarea a 2 milioane lei pentru Catedrala Neamului şi consultarea cetăţenilor pentru a da bani spitalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clotilde Arman, comsilier local la Primăria Sectorului 1 FOTO Sever Ghoerghe
Clotilde Arman, comsilier local la Primăria Sectorului 1 FOTO Sever Ghoerghe

Consilierul USB la Sectorul 1 Clotilde Armand a declarat, vineri, într-o conferinţă organizată în faţa Primăriei de sector, că USB s-a abţinut la votul privind alocarea unei sume de 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, propusă de consilierii PSD, însă a dorit alocarea a două milioane de lei şi consultarea cetăţenilor privind oportunitatea cheltuirii restului de bani pentru spitale.

Clotilde Armand a arătat că reprezentanţii USB în Consiliul Local au primit cu o zi înainte de şedinţă proiectele aflate pe ordinea de zi şi cele de pe ordinea suplimentară.

Referitor la proiectul consilierilor PSD, de acordare a unui sprijin de zece miioane de lei pentru finanţarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, Armand a spus că reprezentanţii USB nu au avut timp să studieze acest proiect.

”Proiectul a fost dezbătut cu o zi înainte în Comisia de buget din Primărie, nu s-a ajuns la nicio concluzie. Noi, chiar dacă nu am avut timp să îl studiem, ştim că este un proiect de ţară important, de 100 de ani românii ortodocşi îşi doresc această catedrală, dar am spus de asemenea că este o sumă destul de mare (..) şi trebuie o dezbatere publică”, a spus vicepreşedintele USB.

Clotilde Armand a mai arătat că este nevoie să se ceară părerea locuitorilor Sectorului 1 pentru astfel de proiecte, iar USB a insistat să se aloce sume de bani pentru spitale.

”Suma pusă de domnul primar a fost de 250.000 de euro, de zece ori mai puţin”, a explicat el.

Armand a ţinut să precizeze că nu este împotriva acestui proiect de alocare de bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

”Vom organiza o dezbatere publică, şi pe internet şi prin întâlniri cu oamenii, cu cetăţenii din Sectorul 1, dar şi cu ONG-urile, şi vom avea o părerea despre ce îşi doresc oamenii”, a arătat ea.

Clotilde Armand a mai spus că, în paralel, USB doreşte să se propună un alt proiect nu doar pentru sănătatea spirituală, ci şi pentru cea fizică, pentru spitale.

Ea a explicat că USB a dorit să facă un compromis, astfel încât să se dea doar suma de două milioane de lei pentru Catedrala Neamului, iar pentru restul sumei, de opt milioane, să fie făcută o dezbatere publică privind modul de utilizare a banilor.

”Din păcate, şi PSD şi PNL au blocat această propunere”, a adăugat Clotilde Armand, menţionând că reprezentanţii USB s-au abţinut la propunerea PSD privind alocarea întregii sume, de 10 milioane de lei pentru Catedrala Neamului.

”PNL, la toate propunerile, a votat împotrivă”, a precizat Armand. 

Un proiect de acordare a sumei de 10 milioane de lei din bugetul Sectorului 1 a fost pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de joi. Proiectul a fost respins, după dezbateri aprinse în şedinţa CL al Sectorului 1.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite