USB vrea 10% la parlamentare. Nicuşor Dan: Excludem o alianţă cu PNL. Cioloş e rezonabil, dar îl are în Guvern pe Tobă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul USB, Nicuşor Dan. FOTO David Muntean
Liderul USB, Nicuşor Dan. FOTO David Muntean

Preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB), Nicuşor Dan, a declarat, duminică, la Digi 24, că formaţiunea sa îşi doreşte să obţină 10% la alegerile parlamentare, dar exclude o alianţp cu liberalii „la cum arată PNL-ul azi“, dar a evitat să spună dacă ar accepta o alianţă în cazul în care premierul Dacian Cioloş ar prelua conducerea PNL.

„Domnul Cioloş este o persoana rezonabilă, dar în momentul de faţă conduce un guvern cu domnul Tobă ( Petre Tobă, ministrul de Interne - n.r.)”, a declarat, duminică, liderul USB Nicuşor Dan. Totodată, el a precizat că „pentru moment, aşa cum arată PNL-ul azi”, exclude o alianţă cu liberalii, dar a evitat să răspundă dacă ar accepta o astfel de alianţă în cazul în care premierul Dacian Cioloş ar prelua conducerea PNL.

„E aşa de departe până acolo, încât n-aş vrea să răspund la întrebarea asta. Adică e o ipoteză cu foarte multe...“, a spus liderul USB, întrerupt fiind de Clotilde Armand, prezentă şi ea în emisiunea televizată, care a declarat că ”ar fi o direcţie bună”.

Pe de altă parte, întrebat ce fel de partid îşi doreşte să fie Uniunea Salvaţi România (USR), înfiinţarea căreia a anunţat-o imediat după închiederea scutinului din 5 iunie şi despre care a susţinut că va participa la alegerile parlamentare din toamnă, Nicuşor Dan a spus că USR îşi popune să facă ordine în ”chestiunile care au rămas netratate de administraţiile de până acum”.

„Pentru moment noi cred că răspundem unei necesităţi a societăţii, există un public foarte numeros care este dezamăgit de tot ce a însemnat clasă politică până acum, publicul acesta este mai mult urban decât rural, însă am primit semnale din ambele locuri. Pentru moment, programul nostru pe care l-am şi depus la Tribunal, care defapt este identic cu al USB, USB când s-a înfiinţat a avut şi el un program naţional, este un program care în centru are o administraţie publică performantă şi care vrea să pună ordine în chestiunile care au rămas netratate de administraţiile de până acum”.

Nicuşor Dan crede că ideal ar fi ca ”toate forţele noi” care au apărut recent să candideze sub ”umbrela” USR, obiectivul fiind 10% în Parlament.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite