Urgia numită Gabriela Zoană

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi seara a fost urgie mare în studiourile Televiziunii Digi 24. A adus-o cu sine doamna Gabriela Zoană, eurodeputat ales pe listele PSD, insa căreia i-a revenit misiunea de a o înlocui la Bruxelles şi la Strasbourg pe d-na Viorica Vasilica Dăncilă, după ce aceasta a fost miluită de „băiatul bun“ Liviu Dragnea cu postul de premier al României.

O dregătorie în care, dacă ţara ar fi normală, neîncălecata de şaua pesedistă, neturcită, neam de neamul respectivei nu ar fi putut să ajungă.

În studio, alături de moderatorul Cosmin Prelipceanu, se mai aflau încă trei aleşi în Parlamentul României. Tuturor le-a fost cum nu se poate mai greu să ducă o singură idee până la capăt fiindcă au fost bruiaţi în permanenţă de prestaţia de un tupeu maxim, de golancă, de mahalagioaică, de corigentă la Limba română, de insă de nota 0 (zero) la Purtare a doamnei Gabriela Zoană.

Individa purtând mai sus menţionatul nume a strălucit în primul rând prin faptul că a perseverat în greşeala de a pronunţa „ajunct“. Mai apoi prin încercarea de a justifica ceea ce nu poate fi în nici un fel justificabil, nici măcar prin încatenarea politică evidentă a procuroarei Adina Florea, şi ea „ajunctă“ prin voinţa d-lui Tudorel Toader. E vorba despre acceptarea înregistrării, adică a luării în seamă unei plângeri penale depuse de servanţii lui Dan Voiculescu de la luju.ro pe numele europarlamentarilor Frans Timmermans şi Vera Jurova.

Mai întâi, doamna Zoană a repetat ca o moară stricată „au greşit, trebuie să plătească“, fără a putea să spună faţă de cine au greşit respectivii, nici pentru ce ar trebui să plătească, nici cum ar fi falsificat doamna Jurova şi domnul Timmermans un document la întocmirea căruia au participat ei înşişi, nici dacă respectivii intră în aria de jurisdicţie românească. Mai pe urmă, doamna Zoană a îndulcit tonul spunând că dl. Timmermans şi doamna Jurova încă nu au dosar penal, ci că e vorba doar despre o plângere penală. Doamna Zoană este, după cum se vede, un om al subtilităţilor şi al nuanţelor. Atâta doar că ilustra ei persoană nu vede pădurea din cauza copacilor, este incapabilă să observe că, din cauza anunţului făcut public de conducerea Secţiei de investigare a magistraţilor inventată de dl. Tudorel Toader, nu s-au făcut de râs doar Secţia în cauză, nu numai oricum iremediabil acoperita de ridicol insă Adina Florea, ci însăşi România. Aceasta chiar în vremea în care ţara noastră deţine preşedinţia rotativă a Uniunii Europene. Preşedinţie despre care aceeaşi doamnă Zoană ne-a dat toate asigurările din lume că ar fi una de excepţie.

Numai că Mapamondul nu vrea să observe asta. Sărmana noastră ţărişoară, cât este ea de persecutată, noroc că o mai apără când doamna Dăncilă, când dl. Dragnea, când dl. Tăriceanu, când însăşi eroica doamnă Zoană. Pe care o văd ca o copie la indigo a doamnei Lia Olguţa Vasilescu.

Impresionat, a se citi, scandalizat de prestaţia jalnică a acestei muşti în lapte care încasează mii de euro pe lună în pofida analfabetismului ei funcţional vizibil de la o poştă, am încercat să aflu mai multe despre ce pregătire are d-na Zoană. Pe pagina ei de pe o reţea socială scrie doar că ar fi terminat Drept la Facultatea de Drept. Care anume, de la ce universitate? În privinţa acestor detalii, doamna Zoană păstrează o tăcere absolută. Să înţelegem că doamna Gabriela Zoană ar fi putut face studii juridice la Facultatea de chimie alimentară?

Am adâncit investigaţia şi am aflat şi de ce atâta discreţie. Precum mulţi alţi inşi care înseamnă elita PSD din era Dragnea, doamna Zoană a făcut studii universitare la o facultate particulară. S-a împăunat şi cu un doctorat în Drept obţinut la... Aţi ghicit unde? La atât de compromisa Şcoală doctorală a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“. A fost lector universitar doctor la Universitatea „Nicolae Titulescu“, astăzi deţine acelaşi grad didactic la Universitatea piteşteană. Nu mă îndoiesc că este stimată de toţi studenţii domniei-sale care trebuie să fie încântaţi din cale afară că le ţine cursuri cineva care pronunţă cu atâta graţie şi atâta încăpăţânare stâlcit cuvintele limbii române. Şi, în plus, seamănă teribil cu personajele feminine din O noapte furtunoasă. Veta, Ziţa. Cum doriţi şi cum vă place. Deşi în cazul doamnei Zoană nu prea este nimic de plăcut.  

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite