Urât calcul, mizerabilă complicitate!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mă uit de câteva zile cu imensă milă la zbaterile mediatice din ce în ce mai necontrolate şi tot mai penibile ale fostului ministru al Educaţiei, doamna Ecaterina Andronescu. Reactivată în calitatea de vector de imagine al PSD, adică de „vorbete”, după ceva vreme în care a stat pe margine şi a avut parte doar de înfrângeri şi de tot atâtea decepţii.

Colegii domniei-sale de la Politehnică nu au mai dorit-o în postul de preşedinte al Senatului aşa că i-au arătat cartonaşul roşu. Ceea ce înseamnă că respectiva doamnă a pierdut una dintre multele ei surse de venit. Iar preşedintele Iohannis a refuzat deocamdată să semneze şi a trimis la CCR Legea ce le-ar acorda membrilor fantomaticei Academii a Oamenilor de Ştiinţă nemeritate indemnizaţii lunare, plătite din bugetul de Stat. Cum nu se întâmplă nicăieri în Europa, Statul nesubvenţionând decât adevărata Academie. Nu şi cele second hand, academiile refuzaţilor, ale savanţilor închipuiţi. Or, asta înseamnă două minusuri considerabile în bugetul hulpavei doamne care ne-a înştiinţat că nu ar avea la bancă decât banii necesari pentru înmormântare. O înmormântare care, pesemne, ar dura precum nunţile din basme. Trei zile şi trei nopţi. Doamna Andronescu pare-se că nutreşte şi la acest capitol ambiţii faraonice

Tot doamna Ecaterina Andronescu mai are pe cap încă o grijă. Se teme că nu va prinde un loc eligibil pe viitoarea listă de candidaţi la alegerile parlamentare ai PSD aşa că s-a hotărât să iasă în arenă. Două seri la rând a avut apariţii din cale afară de penibile în talk-show-uri de televiziune. S-a enervat, a strigat, şi-a apostrofat interlocutorii, a pus de câteva ori placa cu PSD vinovatul de serviciu şi ne-a asigurat că ea nu minte. Probabil. Doar convieţuieşte cu minciuna propagată zi şi noapte din partidul din care face parte.

Asemenea colegilor ei de cloacă politică, septuagenara fostă  ministresă a Şcolii denunţă greşeala guvernării PNL de a nu fi pregătit la timp actele normative necesare pentru carantinarea şi izolarea cu forme legale. Nu exclud să aibă dreptate. Numai că, după ce joi seara, Camera Deputaţilor a aprobat cu 266 de voturi pentru, 11 contra şi 8 abţineri respectiva Lege, pe care, de fapt,  a mutilat-o aducându-i nenumărate amendamente, preşedintele interimar al partidului, dl. Marcel Ciolacu, a avut o noapte de insomnii şi revelaţii. A realizat dintr-o dată că respectivul proiect de lege ar musti de prevederi îngrozitoare. De limitări impardonabile ale libertăţilor individuale. Că dacă ar fi aprobat şi  promulgat chiar şi în forma în care a ieşit de la Camera Deputaţilor, România ar deveni, ţineţi-vă bine respiraţia!, un „un lagăr medical’’. De unde atâta expresivitate plastică în limbajul semi-doctului domn Ciolacu? Aşa că Senatul, din care face parte şi doamna Andronescu, a primit ordinul să repare greşeala.  

Preşedintele interimar al Senatului, inodorul şi insipidul domn Robert Cazanciuc, pune în practică cu supuşenie partinică dispoziţia d-lui Ciolacu. A descoperit şi el, mimetic, nenumărate orori în respectiva lege, aşa că a decis ca ea să fie dezbătută „atât cât este nevoie”. Fără să-i pese că, în condiţiile vidului legislativ, autorităţile nu au la dispoziţie nici un instrument legal spre a-i chema la ordine şi  a-i  pedepsi pe acei semeni de-ai noştri care nu respectă nişte norme elementare de protecţie.

Doamna Andronescu se dă subtilă şi invocă prin talk-show-uri raţiunea şi dorinţa de protejare individuale. Vorbeşte cu falsă convingere despre necesitatea de a apără drepturile omului. De care puţin  i-a păsat pe vremea când partidul domniei sale mutila doar pentru Dragnea legile justiţiei sau ordona gazarea celor ce au ieşit în stradă pe 10 august 2018. În 2012 a apărat cu toată fiinţa ei plagiatul lui Victor Ponta, iar mai apoi a justificat, punând capul în pământ, analfabetismul lui Pop-Genunche. Acum d-na Ecaterina Andronescu se dă de ceasul morţii şi nu mai ştie cum  să ne îmbete cu apă rece spunându-ne că PSD ţine cu tot dinadinsul să ne apere de abuzuri. Că PSD apără Constituţia. Pe care din 2017 şi până azi a călcat-o fără ruşine în picioare. O face, crezând că astfel poate să ne păcălească, adică să ne mintă şi noi să nu înţelegem ceea ce se vede de la o poştă cu ochiul liber. Şi anume că indivizii de la vârful  PSD au hotârât, în cel mai ticălos mod cu putinţă şi pozând făţarnic în apărători ai drepturilor omului, să pună piedici guvernării şi aceasta fiindcă unii radicali din partid, în frunte cu tot mai agresivul Eugen Orlando Teodorovici, l-au acuzat pe interimarul Ciolacu că ar fi pus de-un blat cu guvernul şi cu PNL. Mai mult, Legea nu va fi adoptată decât cu aprobarea CExN al respectivului partid. Adică doar după ce se va vedea dacă ea corespunde intereselor electorale ale baronilor pesedişti. De care depinde la viitorul Congres al PSD, perpetuarea în funcţie a d-lui Ciolacu.

Urât calcul, mizerabilă complicitate! Ce părere aveţi despre asta, doamna Andronescu? Sunteţi la fel de locvace, la fel de fermă în susţinerea minciunii şi ticăloşiilor pesediste? Chiar nu minţiţi? O faceţi din ziua în care aţi intrat în PSD. El însuşi partidul unei mari minciuni. Create de mentorul dvs. politic. Criminalul Iliescu Ion.   

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite