UPDATE Protestul de la Ministerul Finanţelor s-a încheiat/ Şeful ANAF: Va trebui să trecem la restructurări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ieşirea ministrului de Finanţe a creat busculadă Foto: Petrică Tănase
Ieşirea ministrului de Finanţe a creat busculadă Foto: Petrică Tănase

După mai bine de 24 de ore de proteste, angajaţii de la Ministerul de Finanţe au acceptat să plece acasă după ce ministrul Gheorghe Ialomiţianu le-a promis că stimulentele pe lunile august şi septembrie vor fi deblocate, urmând ca cei care au muncit suplimentar şi au avut rezultate deosebite să beneficieze de ele.

Vezi aici filmul protestelor de miercuri de la Ministerul de Finanţe

Protestele de joi:

UPDATE 18.20 Protestul de la Ministerul Finanţelor s-a încheiat, ultimii protestatari părăsind clădirea ministerului după mai bine de 24 de ore.

După anunţul făcut de liderul Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, dar şi după ce au auzit declaraţiile ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, şi ale şefului ANAF, Sorin Blejnar, protestatarii au decis să încheie manifestarea şi să plece.

UPDATE 16.50 Vasile Marica, liderul Sed Lex: Vor reduce foarte mult numărul de directori şi vor rămâne numai vreo 3-4. Vom verifica dacă este aşa. În teritoriu s-au distribuit stimulente. În Parlament există un amendament care spune că media stimulentelor pe 2009 va fi introdusă în salariul de bază. Marţi, după ce scot legea salarizării, vom trimite grila în teritoriu.

UPDATE 16.30 Şeful ANAF, Sorin Blejnar, a afirmat, într-o conferinţă de presă, că angajaţii de la ministerul de Finanţe vor primi stimulentele promise de ministrul Ialomiţeanu cu condiţia să se întoarcă la muncă. "Nu cred că protestul a fost spontan. Va trebui să trecem la restructurări în Garda Financiară, ANAF. Vor fi desfiinţate unele administraţii fiscale din ţară. Avem peste 400 de administraţii fiscale, prea multe. Oamenii nu vor fi daţi afară, ci vor fi redirecţionaţi spre zonele de risc fiscal", a afirmat Blejnar. Vezi aici mai multe detalii.

UPDATE 16.17 Virusul protestelor se extinde şi spre CFR

Conducerea Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă ne-a anunţat, într-un comunicat, că „se solidarizează cu acţiunile de protest demarate în data de 13 octombrie 2010 de către salariaţii din Ministerul de Finanţe, ANAF şi din Inspectoratele Teritoriale de Muncă şi Casele de Pensii din subordinea Ministerului Muncii Familiei şi Protecţiei Sociale". Concret, membrii acestei federaţii sindicale, ca de altfel şi angajaţii din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, poartă banderole tricolore în semn de solidaritate, dar fără să întrerupă lucrul.

FML solicită Guvernului României să renunţe la politica de tăiere de drepturi salariale şi disponibilizări de personal şi să-şi îndrepte eforturile pentru relansarea economică a ţării, pentru stăvilirea evaziunii fiscale şi pentru crearea de noi locuri de muncă, se arată în comunicatul federaţiei mecanicilor de locomotivă.

UPDATE 16.03 Ialomiţianu: "Stimulente se vor debloca după analiza unei comisii, pe luna august şi septembrie"

Stimulentele vor fi plătite doar angajaţilor care au muncit suplimentar şi au avut rezultate deosebite, nu tuturor salariaţilor din minister, a ţinut să precizeze ministrul Finanţelor.

Cei care au rezultate foarte bune, aceia vor primi stimulentele, nu toată lumea şi nu pe criterii subiective, a spus Ialomiţianu.

El a reiterat că stimulentele vor fi acordate numai persoanelor cu rezultate "deosebite", de exemplu din Trezorerie şi Garda Financiară.

Nu toată lumea va primi stimulente, pentru că nu toată lumea a muncit, a subliniat ministrul.

El a precizat că a cerut tuturor secretarilor de stat şi preşedintelui ANAF să înceapă reforma în structurile Ministerului de Finanţe.

Într-o săptămână noi vom prezenta premierului cum vrem ca instituţia să devină mai eficientă. Reforma a început şi această instituţie va deveni o instituţie modernă, eficientă, ca în toate ţările. Şi faptul că salariaţii din Ministerul de Finanţe vor primi salarii decente reprezintă un pas spre reformă, a mai spus Ialomiţianu.

Proteste Finanţe

UPDATE 15.48 Reprezentanţii salariaţilor şi sindicaliştii au negociat cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, acordarea stimulentelor aferente lunile august şi septembrie.

Liderul Sed Lex, Vasile Marica, a declarat că ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, este de-acord să le acorde subalternilor săi stimulente pe lunile august şi septembrie, dar acest lucru trebuie aprobat de o comisie care ar urma să fie constituită mâine.

Ialomiţianu le-a propus constituirea unei comisii care să stabilească, începând de vineri, toate criteriile de acordare a stimulentelor. Noua grilă de salarii va plasa angajaţii din finanţe la mijlocul bugetarilor.

UPDATE 14.20 Cartel Alfa le cere tuturor bugetarilor să oprească lucrul

Protestele se extind cu repeziciune, iar confederaţiile au început să lanseze apeluri la grevă generală. Bogdan Hossu, aflat la Bruxelles, a transmis în urmă cu câteva minute un mesaj către toţi bugetarii: „Cartel Alfa solicită fiecărui lucrător din sectorul bugetar să întrerupă voluntar activitatea!".

Liderul Alfa îi sfătuieşte pe toţi bugetarii să înceteze munca, chiar dacă au sau nu probleme cu stimulentele de la care a început revolta din Ministerul de Finanţe. El îi îndeamnă pe salariaţii de la stat să protesteze în acest mod radical faţă de reducerea cu 25% a veniturilor bugetarilor şi faţă de celelalte măsuri de austeritate impuse de Guvern.

Proteste Finanţe

Toate direcţiile judeţene de finanţe au oprit lucrul

Liviu Toader, primvicepreşedinte al Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici a declarat pentru „Adevărul" că, la această oră, activitatea este întreruptă în toate direcţiile judeţene de finanţe publice. Asta înseamnă că Fiscul nu mai face niciun control, iar la trezorerii activitatea este menţinută doar în proporţie de o treime din capacitatea normală. Celor din finanţe li s-au alăturat şi salariaţii din instituţiile subordonate Ministerului Muncii, care au aceleaşi probleme cu stimulentele neacordate în ultimele două luni. Numărul inspecţiilor judeţene de muncă, agenţiilor de şomaj şi direcţii judeţene de pensii care opresc activitatea creşte de la o oră la alta.

Petcu vrea o singură acţiune, foarte puternică şi care să dizloce Guvernul

Marius Petcu, preşedintele CNSLR-Frăţia, spune că protestele de la Ministerul Finanţelor „au încălzit puţin scena", dar nu trebuie să modifice programul protestelor deja anunţate. El rămâne adeptul unui protest mare, cu participare de la toate cele cinci mari confederaţii sindicale. „Nu vreau să ne consumăm energia în acţiuni dispersate. Optez pentru o acţiune finală, foarte puternică, care să dizloce Guvernul!", a explicat Petcu.

Proteste Finanţe

Sindicaliştii din primării vor şi ei grevă

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), care are peste 50.000 de membri, a anunţat printr-un comunicat că este alături de protestatarii din Ministerul de Finanţe. Mai mult, preşedintele FNSA, Valer Suciu, le sugerează celor care colectează taxele şi impozitele la nivelul administraţiei publice locale, adică în primării, să solicite şi ei stimulente de tipul celor revendicate de finanţişti. Dacă e nevoie de organizarea unor proteste pentru obţinerea acestor sporuri, preşedintele FNSA le promite tot sprijinul necesar.

Federaţia Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii, ce reprezintă interesele a peste 30.000 de membri de sindicat din Poşta Română, se solidarizează cu acţiunile de protest ale angajaţilor din sectorul bugetar - funcţionari publici şi personal contractual, poliţişti, angajaţi din învăţământ sau din sănătate, au anunţat, joi, reprezentanţii Blocului Naţional Sindical, într-un comunicat de presă.

FOTOREPORTAJ Ministrul de Finanţe asediat de proprii angajaţi

UPDATE 11. 45 Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a afirmat că protestul este ilegal, dar va vorbi cu angajaţii care încă se află la sediul Ministerului de Finanţe. Totuşi, "cei care nu respectă legea, vor fi sancţionaţi. Cine nu e la serviciu, nu vor fi plătiţi", a atras atenţia ministrul de Finanţe, după întâlnirea cu premierul Emil Boc. "O să găsim soluţii ca oamenii să fie respectaţi din punct de vedere al salarizării", a adăugat Ialomiţianu.

Proteste Finanţe

UPDATE 11.00 Premierul Emil Boc discută, la această oră, cu ministrul Finanţelor Gheorghe Ialomiţianu, cel al Internelor, Traian Igaş, şi cu şefului Fiscului, Sorin Blejnar. Ialomiţianu a declarat că va purta noi discuţii cu protestatarii de la Finanţe în jurul orei 12:30 şi că, în urma acestora, va lua "măsurile cele mai bune", stimulentele urmând a fi acordate pe criterii de eficienţă.

UPDATE 10.20 Gheorghe Ialomiţianu: „modificăm legea salarizării: includem sporurile în salarii"

Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Finanţelor, a ajuns azi-dimineaţă la sediul Ministerului Finanţelor Publice. El le-a spus angajaţilor protestatari că lucrează la modificarea legii salarizării pentru a include sporurile tăiate în urmă cu două luni, în salariile de bază.

UPDATE 10.15 Ialomiţianu: Cei care îşi desfăşoară activităţile în mod legal nu vor fi sancţionaţi

Gheorghe Ialomiţianu a asigurat că va continua discuţiile cu întreg personalul Ministerului Finanţelor, astfel încât să fie luate măsurile cele mai bune. Negocierile vor fi în limitele legii, eu susţin un sistem de salarizare echitabil pentru angajaţi, a declarat ministrul de Finanţe, reafirmând că stimulentele trebuie acordate angajaţilor pe criterii de performanţă. Prin Legea salarizării unitare sporurile vor fi incluse în salarii, astfel încât să fie creat un sistem de salarizare echitabil, a explicat Ialomiţianu.

UPDATE 10.00 Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, şi preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, au ajuns la Guvern pentru a avea o nouă discuţie cu premierul Emil Boc despre protestele angajaţilor pentru neplata stimulentelor.

Salariul unui angajat de la Finanţe: de la 2.000 de lei, la 660 de lei

ALBA IULIA
Angajaţii Primăriei Sebeş şi poliţiştii comunitari au întrerupt lucrul
Funcţionar de la Direcţia de Finanţe Alba: „Am ajuns să cerşim"

Angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Alba şi ai celor 11 administraţii financiare din judeţ au întrerupt lucrul, joi dimineaţă, pentru a doua zi consecutiv. Funcţionarii au ieşit pe holurile şi în faţa sediului instituţiei. Oamenii reclamă reducerea salariilor cu 70%. Citeşte mai multe AICI

ALEXANDRIA
Protestul de la Finanţe a cuprins şi Alexandria

Salariaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice din Teleorman au încetat lucrul şi s-au strâns pe holuri precum colegii din ţară. Cei 300 de salariaţi ai instituţiei de finanţe din Alexandria şi cei 130 de colegi din judeţ se plâng de salariile mici luate în ultimele două luni, după eliminarea stimulentelor. Citeşte mai multe AICI

ARAD
Cine profită de finanţiştii care au închis ghişeele şi au protestat

Aproximativ 300 de angajaţi ai Administraţiei Finanţelor Publice din Arad protestează pentru a doua zi consecutiv, pe holurile instituţiei. Angajaţii s-au adunat în holul principal al instituţiei la ora 9.30, au oprit programul cu publicul şi celelalte activităţi din birouri. Citeşte mai multe AICI

BACĂU
Bacău: Protestul finanțiștilor continuă
Bacău: „Ne-au redus salariile cu până la 70%"

Salariații de la DGFP Bacău au oprit, în această după-amiază, activitatea și au protestat în holul instituției. Oamenii sunt nemulțumiți de reducerile salariale și de tăierea sporurilor. Citeşte mai multe AICI

BAIA MARE
Finanţiştii maramureşeni au ieşit în stradă

În această dimineaţă, la prima oră, angajaţii Administraţiei Finanţelor şi ai Casei Judeţene de Pensii din Baia Mare au decis să protesteze. Ei s-au adunat în holurile instituţiilor unde lucrează în semn de solidaritate cu colegii lor de la Bucureşti care au făcut noapte albă la Ministerul de Finanţe.Citeşte mai multe AICI

BIHOR
Uși închise în semn de revoltă, la Direcția Generală a Finanțelor Publice Bihor

Cei 300 de angajaţi ai DGFP Bihor au început protestul dimineaţă, adunându-se în holul instituţiei, unde spun că vor continua acţiunea până când Ministerul Finanţelor le va satisface revendicările.

BISTRIŢA
Bistriţa: Protestul salariaţilor din Finanţe îi lasă pe angajaţii MAI fără salarii
Bistriţa : Protestul spontan a blocat activitatea Finanţelor şi Trezoreriei
Bistriţa: 100 de angajaţi de la Finanţe au renunţat la muncă timp de o oră

Mobilizaţi de protestul colegilor din Ministerul Finanţelor, peste 200 de salariaţi din departamentele DGFP Bistriţa-Năsăud au reluat de dimineaţă acţiunea revendicativă începută ieri după amiază. Toate ghişeele au fost închise în jurul orei 09.00, după ce au funcţionat pe avarie timp de o oră iar angajaţii au ieşit în faţa instituţiei. Citeşte mai multe AICI

BOTOŞANI
Botoşani: VIDEO Protest spontan la Finanţe! Activitatea este blocată în tot judeţul!
Botoşani: Bugetarii pleacă în masă de la serviciu

Funcționarii din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Botoșani refuză să înceapă programul de muncă. Activitatea Finaţelor este blocată la această oră în tot judeţul. Cei 385 de finanţişti au venit la serviciu dar refuză să îşi înceapă activitatea. Ei protestează acum în holul insituţiei. Citeşte mai multe AICI

BRĂILA
Sindicatul finanţiştilor brăileni nu susţine protestul de la Minister, iar liderii merg abia luni la Bucureşti
Finanţiştii brăileni spun că vor protesta până le vor fi redate drepturile salariale

Aproximativ 300 de salariaţi ai Direcţiei Finanţelor Publice Brăila au întrerupt din nou activitatea, în această dimineaţă, în semn de protest faţă de reducerile substanţiale ale veniturilor. Aceştia au ales să protesteze paşnic atât în faţa cât şi în sediul instituţiei. Citeşte mai multe AICI

BRAŞOV
Braşov: Mesajul revoluţionarilor către protestatarii din Finanţe: „Singura soluţie, încă o Revoluţie!"
Foştii colegi ai lui Ialomiţianu refuză să mai lucreze
Încep intimidările la Braşov: Finanţiştii, ameninţaţi că li se desface contractul de muncă

Aproximativ 400 de angajaţi ai DGFP Braşov au întrerupt activitatea, joi dimineaţă. Surse din rândul funcţionarilor de la Casa de Pensii ne-au dezvăluit că şeful instituţiei, Mihai Tarbă, i-a ameninţat ieri pe sindicalişti că, dacă se raliază protestului, vor fi daţi afară  Citeşte mai multe AICI

CONSTANŢA
Constanţa: Protestatarii către prefect: „Ieşi afară, javră ordinară!"

Sindicaliştii constănţeni din Finanţe nu se vor deplasa la Bucureşti pentru a se alătura colegilor care protestează la Ministerul de Finanţe. Ei au ajuns la concluzia că protestul spontan ar putea fi folosit împotriva participanţilor veniţi din provincie, deoarece acţiunea este neautorizată, iar deplasarea lor ar agrava situaţia. Citeşte mai multe AICI

CRAIOVA
Angajaţii de la DGFP Dolj: „Câştigăm 100 de euro pe lună. Cine poate trăi cu 400 lei pe lună? Ruşine! "
Craiova: Tranzacţiile prin Trezorerie sunt blocate

La intrarea în sediul DGFP Dolj, peste 100 de angajaţi au scandat „Hoţii" sau „Nu ne vom relua munca decât în momentul în care revenendicările noastre se vor rezolva". Oamenii au declarat că au ajuns să trăiască din ce în ce mai rău. Citeşte mai multe AICI.

FOCŞANI
Peste 500 de funcţionari de la Finanţe şi instituţiile Muncii au ieşit în stradă

Nemulţumiţi de reducerile salariale, dar şi de neacordarea stimulentelor, angajaţii din cadrul Direcţiei Generale de Finanţe Vrancea se află din nou în grevă spontană, solidarizând astfel cu colegii din Bucureşti. Cei peste 200 de funcţionari au ieşit să protesteze în faţa instituţiei, întrerupând programul de lucru. Citeşte mai multe AICI

GALAŢI
Activitatea din toate departamentele din cadrul Direcţiei de Finanţe Galaţi este blocată de greva spontană
GALERIE FOTO/VIDEO Peste 100 de angajaţi ai Direcţiei de Finanţe Galaţi au protestat azi în faţa sediului

Şi astăzi, încă de la primele ore ale zilei, a continuat acţiunea de protest declanaşată miercuri de angajaţii Direcţiei de Finanţe Publice Galaţi. Salariaţii de la Direcţia de Finanţe a judeţului Galaţi au refuzat şi astăzi să-şi desfăşoare activitatea în mod normal. FOTO Citeşte mai multe AICI

GIURGIU
Finanţiştii giurgiuveni i-au trimis acasă pe contribuabili

Aproximativ 200 de angajaţi ai DGFP Giurgiu au întrerupt din nou activitatea, solicitând să se renunţe la reducerea cu 25% a salariilor, să fie plătite stimulentele şi să se elimine incompatibilităţile pe care le au funcţionarii publici. Functionarii îşi manifestă zgomotos nemulţumirile, în faţa sediului instituţiei, unde fluieră şi strigă "Jos Guvernul" şi "Vrem salarii decente". Citeşte mai multe AICI

IAŞI
VIDEO Finanţiştii ieşeni continuă protestul spontan. Li s-au alăturat şi angajaţii de la Casa de Pensii
Iaşi: Profesorii ies în stradă pentru a o susţine pe învăţătoarea aflată în greva foamei

Aproximativ 300 de angajaţi ai DGFP Iaşi au întrerupt activitatea şi au ieşit pe holul instituţiei cu fluturaşul de salariu în mână pentru a protesta cu privire la diminuarea lefurilor cu 25%. Liderul de sindicat ameninţă că finanţiştii vor intra în grevă generală dacă negocierile nu vor aduce rezultatul dorit. Citeşte mai multe AICI.

NEAMŢ
Neamţ: Finanţiştii au reluat protestele pe holurile instituţiei
Neamț: Protest spontan și la Casa de Asigurări de Sănătate

Funcţionarii de la Direcţia de Finanţe NEAMŢ sunt pregătiţi să reia protestul declanşat ieri pe holurile instituţiei, dacă negocierile de la Bucureşti nu se vor finaliza cu soluţionarea revendicărilor salariale. În această dimineaţă activitatea instituţiei a început în program normal, însă liderii de sindicat spun că protestele pot fi reluate în orice moment pe parcursul zilei. Citeşţe mai multe AICI

PITEŞTI
GALERIE FOTO: Activitate paralizată la Finanţe
Piteşti: Grevă spontană la Direcţia Finanţelor Argeş

Peste 250 de angajaţi ai Direcţiei Finanţelor Publice Argeş, din Piteşti, au oprit şi ei activitatea, joi dimineaţă, şi s-au adunat în holul mare al unităţii, cerând demisia ministrului de Finanţe. Ei huiduie şi strigă "Daţi-ne banii" şi "Jos ministrul", transmite Mediafax.

PLOIEŞTI
Activitate suspendată pe perioadă nedeterminată în majoritatea instituţiilor publice din Ploieşti

Angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova continuă astăzi protestul, refuzând să intre la lucru. Aceştia spun că vor sta în stradă pe termen nelimitat, până când negocierile cu reprezentanţii Guvernului le vor rezolva revendicările. Citeşte mai multe AICI

RÂMNICU VÂLCEA: Angajaţii Direcţiei Finanţelor Publice nu fac grevă
Funcţionarii publici de la Direcţia Finanţelor Publice Vâlcea nu au protestat, astăzi, precum colegii lor din ţară, nemulţumiţi de reducerea salariilor.

REŞIŢA
Peste 200 de angajați scandează lozinci pe holul finanțelor din Caraș-Severin

Potrivit liderilor sindicali din finanțe, negocierile dintre ei și ministrul de finanțe au eșuat, astfel că deși discuțiile vor continua și astăzi, Reșița aderă la mișcarea de protest care are loc în mai multe orașe din țară. Angajații DGFP din judeţul Caraș-Severin nu au autorizație pentru grevă, așa că se limitează la a ieși doar pe holurile instituției. FOTO Citeşte mai multe AICI

SIBIU
FOTO/ VIDEO Protest spontan la Finanţele Publice din Sibiu
Fiscul sibian a ieşit în stradă

Jumătate din angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Sibiu au decis să lase munca şi să iasă în stradă pentru a-şi striga nemulţumirile. Chiar dacă la primele ore ale dimineţii, oficialii de la Finaţe anunţau că la Sibiu nu vor fi proteste, iată că aproximativ 150 angajaţii au decis să nu mai tacă. VEZI VIDEO ŞI GALERIE FOTO AICI.

SLATINA
Slatina: Angajaţii ITM şi poliţiştii s-au alăturat protestului finanţiştilor

Zeci de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Olt au ieşit în urmă cu puţin timp în faţa instituţiei pentru a-şi striga nemulţumirile. Citeşte mai multe AICI

TÂRGOVIŞTE

Angajaţii Direcţiei Finanţelor Publice Dâmboviţa sunt solidari cu colegii lor din ţară. Aceştia au întrerupt şi astăzi lucrul, încă de la ora 08.00, nemulţumiţi de neacordarea stimulentelor şi de salariile extrem de mici pe care ajung să le la final de lună.Citeşte mai multe AICI

TÂRGU-JIU

Salariaţii Direcţiei Finanţelor Publice Gorj au întrerupt activitatea şi s-au adunat la parterul instituţiei, unde se plătesc taxele şi impozitele. Peste 100 de angajaţi şi-au manifestat nemulţumirile legate de tăierea stimulentelor. Citeşte mai multe AICI

TIMIŞOARA

Cei 600 de angajaţi ai Finanţelor Timiş au declanşat un protest spontan pe termen nelimitat care îi afectează pe toţi contribuabilii. Mulţi dintre angajaţi sunt supăraţi că au ajuns să câştige 400 de lei pe lună. În ultimele două luni s-au trezit cu 60 la sută mai puţini bani pe fluturaşul de salariu. Protestatarii sunt hotărâţi să nu plece de la lucru, chiar dacă acest lucru înseamnă o serie de nopţi nedormite. De la 09.00, niciun contribuabil nu a mai fost primit în noul sediu al Finanţelor Timiş. Zidurile au fost împânzite cu afişe în care cetăţenii sunt anunţaţi de proteste. FOTO Citeşte mai multe AICI

TULCEA

Cu fluturașii de salariu în mâini, și tulcenii au ieșit în stradă să protesteze pentru salariile mici pe care le-au primit. Aproximativ 200 de angajaţi DGFP Tulcea au venit la muncă la 08.00, iar după jumătate de oră de sfătuiri, au decis să întreruptă activitatea pe durată nedeterminată. Citeşte mai multe AICI

TURNU SEVERIN

Peste 250 de angajați ai finanțelor publice Drobeta Turnu Severin au ieșit, în această dimineață, pe platoul din fața instituției, pentru a protesta împotriva salariilor mici cu care sunt remunerați. Oamenii și-au părăsit birourile și sunt hotărâți să nu se întoarcă la muncă decât atunci cân problemele lor vor fi rezolvate. Oamenii sunt hotărâți să nu se întoarcă la birouri până când nu se va rezolva ceva cu salariile lor și se gândesc serios să emigreze.
Citeste mai multe AICI

VASLUI

Aproximativ o sută de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vaslui şi ai Administraţiei Finanţelor Publice Vaslui şi-au încetat activitatea, joi dimineaţă, la o oră după începerea programului, declanşând un protest spontan pe holurile clădirii în care funcţionează cele două instituţii. Citeşte mai multe AICI

***

"Ministrul spune că nu poate în momentul de faţă fără să argumenteze. Tot încearcă să ne manipuleze cu anumite proceduri privind acordarea acestor stimulente, dar ele s-au acordat şi până acum. Fondurile s-au constituit, deci acestea trebuie acordate. Faptul că nu vrea ministrul sau primul-ministru sau preşedintele nu este un argument legal. Stimulentele trebuie acordate pentru că aşa spune legea în momentul de faţă", a declarat Oprescu, potrivit Mediafax.

Liderul de sindicat a susţinut că are semnale de la membrii de sindicat din ţară că, joi dimineaţă, în instituţiile din administraţie se va opri activitatea şi că l-a informat pe Gheorghe Ialomiţianu de acest lucru fără a-l sensibiliza.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite