UPDATE Premierul cheamă Opoziţia la discuţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Răzvan Ungureanu
Mihai Răzvan Ungureanu

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu le-a propus liderilor USL un dialog săptămâna viitoare.

UPDATE Liderul deputaţilor PDL a declarat, miercuri, că în Biroul Permanent al PDL s-a discutat despre o invitaţie la discuţii pe care premierul Ungureanu o va  lansa Opoziţiei săptămâna viitoare.

"S-a discutat la nivelul BPN că va exista o invitaţie din partea premierului Ungureanu, adresată opoziţiei. Aşteptăm să se materializeze", a declarat, pentru Mediafax, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader.

Şeful Executivului nu a trimis încă invitaţiile partidelor din opoziţie.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a răspuns declaraţiei lui Toader, miercuri, la România Tv, explicând că Opoziţia va participa la discuţiile cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu, în cazul în care va primi o invitaţie oficială, însă, miercuri seara, niciunul dintre liderii USL nu primise vreo invitaţie de la Palatul Victoria.

În ceea ce priveşte participarea fostului premier Emil Boc la discuţii, Ponta a apreciat că „este obligaţia atât a fostului premier, cât şi a actualului premier de a purta un dialog pentru binele Parlamentului".

"Premierul si Boc au obligatia sa aiba o discutie cu noi pornind de la cele 4 revendicari pe care le-am anuntat. Daca vor sa aiba un asemenea gen de dialog, sper sa fie unul serios, nu doar pentru presa", a mai spus liderul PSD.

Ponta a reiterat ideea conform căreia Opoziţia nu se va întoarce la lucrările de plen până când Roberta Anastase nu va fi înlăturată de la şefia Camerei Deputaţilor.
"Aştept ca premierul să spună dacă e mai important să funcţioneze Parlamentul sau e mai important să se protejeze un coleg care a fraudat", a mai spus Ponta.

La întâlnire ar urma să participe şi ex-premierul Emil Boc.

Discuţiile ar putea viza deblocarea crizei politice, în condiţiile în care USL este în grevă parlamentară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite