UPDATE: Noul preşedinte al PC este Daniel Constantin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Constantin este considerat favorit la şefia PC
Daniel Constantin este considerat favorit la şefia PC

Partidul Conservator îşi alege astăzi noua conducere, cei peste o mie de delegaţi participanţi la congres urmând să decidă între Daniel Constantin, fostul şef al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, şi Petru Mărginean, preşedintele conservatorilor din Hunedoara.

UPDATE 14.15 Delegaţii Congresului extraordinar al PC l-au ales duminică,pe Daniel Constantin în funcţia de preşedinte al partidului cu 975 de voturi din cele 1373 voturi valabil exprimate. Codruţ Şereş a fost ales secretar general al PC. După încheierea congresului, la şedinţa Consiliului Naţional al partidului urmează să fie ales prim-vicepreşedintele formaţiunii. Singura candidatură depusă este cea a primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Daniel Constantin are prima şansă la şefia PC, având în vedere că acesta este preferat de Dan Voiculescu şi este un apropiat al preşedintelui fondator. Contracandidatul lui Constantin este un lider local de la Hunedoara, Petre Mărginean, care, de fapt, s-a înscris şi pe lista candidaţilor pentru posturile de vicepreşedinţi, relatează Mediafax.
 
Lucrările Congresului PC au început, astăzi, cu prezentarea în primă audiţie, de către cantautorul Fuego a noului imn al partidului, intitulat "Ca românul nu-i niciunul".

Fuego, îmbrăcat în stilul portului popular, a spus că este mândru că PC a ales cântecul său ca imn. La congres, PC a afişat şi un nou slogan: "Implică-te! Schimbarea începe acum!".

Congresul va modifica Statutul partidului pentru a crea funcţia de prim-vicepreşedinte pentru Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4, acesta fiind răsplătit, astfel, pentru faptul că PC a câştigat, la alegerile parlamentare, în acest sector, trei mandate de parlamentari din cele cinci pe care le are, inclusiv mandatul de senator al lui Voiculescu.

Daniela Popa a demisionat, din 1 februarie, din funcţia de deputat şi din Partidul Conservator deoarece a optat pentru calitatea de membru în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor. Drept urmare, în colegiul 19 din Bucureşti vor fi organizate alegeri parlamentare parţiale pentru ocuparea postului de deputat lăsat vacant de fosta şefă a conservatorilor.

Totodată, liderii partidului se pegătesc, astfel, pentru alegerile parlamentare parţiale din colegiul 19, unde o vor avea drept candidată pe Liliana Mincă, fosta şefă a Loteriei.

La congresul extraordinar al PC participă 1800 de delegaţi. Printre invitaţi se numără Liviu Dragnea, secretar general al PSD, Norica Nicolai, vicepreşedinte al PNL, liderul BNS, Dumitru Costin.

Dragnea: PSD îşi doreşte în continuare un parteneriat cu PC


Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, le-a transmis conservatorilor, la Congresul PC, că social-democraţii îşi doresc în continuare "un parteneriat serios şi loial cu PC".

"Vin la congres ca în casa unor prieteni. Vreau să vă aduc mesajul oficial al PSD de mulţumire şi apreciere pentru tot sprijinul pe care dvs, întreg partidul, toţi membrii, l-au acordat în toate campaniile electorale şi, în mod special, implicarea deosebită în campania prezidenţială. În numele PSD, vă mulţumesc", şi-a început Dragnea discursul în faţa a peste delegaţilor conservatori.

El a mai spus că PC ar trebui, alături de PSD şi PNL, să stopeze "abuzurile actualei puteri".

Liviu Dragnea a spus că, dacă PC decide să rămână în parteneriat cu PSD, social-democraţii asigură conservatorii de loialitate, iar dacă PC decide să meargă pe drumul său, social-democraţii vor trata conservatorii "cu aceeaşi prietenie".

"Dacă veţi decide să rămâneţi în parteneriat cu noi, vă asigur de loialitate noastră, dacă decideţi să mergeţi pe drumul vostru, vă vom trata cu aceeaşi prietenie", le-a spus Dragnea delegaţilor la Congresul PC.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite