UNPR invită partidele din coaliție și PSD-ul să voteze taxarea marilor averi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Președintele UNPR, Gabriel Oprea, și-a alăturat formațiunea bărcii USL
Președintele UNPR, Gabriel Oprea, și-a alăturat formațiunea bărcii USL

UNPR va cere Camerei Deputaţilor să supună la vot, după Paşti, proiectul de lege privind taxarea averilor mari. Liderul Gabriel Oprea a solicitat partidelor din coaliţie şi PSD să susţină proiectul care este în programul de guvernare.

Oprea susţine că taxa pe marile averi ar fi adus la buget 6 miliarde de euro dacă s-ar fi aplicat din 2010, atunci când ea a fost propusă.

"Dacă ne raportăm la averile celor mai bogaţi 300 de români, vedem că în 2003 aceste averi însumau 11 miliarde de euro. În 2011, însumau 30 de miliarde de euro, adică triplu. Pentru aceşti oameni, plata unui singur procent pe avere timp de trei ani nu este o povară", a declarat Gabriel Oprea.

Președintele social-democraților, Victor Ponta, a reiterat sprijinul partidului său față de acest proiect de lege. "Vreau să reafirm că şi PSD - de data asta nu vorbesc în numele USL - şi PSD va vota în parlament proiectul de lege privind impozitarea marilor averi", a declarat Ponta.

Proiectul de lege al Uniunii Naţionale pentru Progresul României prevede aplicarea timp de trei ani a unei taxe de 1% pe averile afişate mai mari de 450.000 de euro.

Iniţiativa legislativă a obţinut toate avizele necesare, beneficiază de sprijinul coaliţiei, a trecut de Senat şi se află în prezent în faza finală de avizare la Camera Deputaţilor, for decizional.

În februarie, preşedintele american Barack Obama a cerut Congresului să adopte noi legi care să includă şi taxarea marilor averi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite