UNPR a ajuns să deţină 41 de parlamentari şi se apropie de PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PPDD Luminiţa Adam a anunţat astăzi că se înscrie UNPR, în Parlament fiind membru al grupului PSD. UNPR a ajuns în numai câteva luni să numere 41 de parlamentari, devenind cea de-a patra formaţiune din Parlament.

„Deputatul Luminiţa Adam s-a înscris în Uniunea Naţională pentru Progresul României. Doamna Luminiţa Adam a fost aleasă deputat în circumscripţia electorală nr. 30 Olt, colegiul uninominal nr. 7“, anunţă UNPR.

Luminiţa Adam, asemenea celorlal'i parlamentari UNPR  va activa grupul PSD din Camera Deputaţilor, UNPR neavând un grup de sine stătător, deşi numărul de parlamentari îi permite. Calculele arată că UNPR este partidul care contează cu adevărat în această ecuaţia politică şi în menţinerea majorităţii de către actuala coaliţie de guvernare.

Progresiştii au ajuns să numere acum nu mai puţin de 41 de parlamentari (27 de deputaţi şi 14 senatori), cifră care poate schimba majoritatea în Parlament şi, în consecinţă, poate trânti oricând guvernul.

În cazul în care UDMR va rupe prietenia cu PSD, sunt toate şansele să se alieze cu PNL şi PDL, având în vedere că sunt colege în Partidul Popular European (PPE). Însă dreapta nici aşa n-ar avea majoritatea. O singură mutare ar înclina balanţa: cooptarea UNPR, o formaţiune de centru, în noul proiect de dreapta. Cu cele 26 de voturi ale progresiştilor şi cele 17 de la minorităţi, dreapta ar putea prelua puterea în Camera Deputaţilor.

La Senat, PSD, împreună cu PC şi UDMR, are 94 de voturi, în timp ce majoritatea este asigurată de numai 85. Însă, din grupul PSD mai fac parte şi 14 senatori UNPR, care, dacă s-ar desprinde de partidul care i-a adoptat, ar forma cel de-al patrulea grup senatorial ca mărime.

Citeşte şi:

PSD se pregăteşte să aducă PPDD la guvernare. Ponta: Nu exclud să le dăm un minister. Diaconescu: Doresc ministerul Transporturilor

Liderul PSD, Victor Ponta, şi preşedintele executiv al social-democraţilor, Liviu Dragnea, s-au întâlnit la Palatul Parlamentului cu preşedintele PPDD, Simona Mann, şi cu secretarul general al partidului, Liviu Neagu, pentru a negocia încheierea unui protocol de colaborare. Una dintre doleanţele celor de la PPDD este obţinerea unui minister. Dan Diaconescu a declarat la Digi24 că doreşte Ministerul Transporturilor.

Iohannis şi Blaga au discutat din nou la sediul PNL. Anterior, a avut loc o întâlnire Iohannis-Antonescu

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, şi preşedintele PDL, Vasile Blaga, au avut o nouă întâlnire, la sediul PNL din Bulevardul Kiseleff, unde s-a aflat şi fostul preşedinte PNL, Crin Antonescu.

S-a înfiinţat USDD: Uniunea Socială Dan Diaconească

PLANURI În timp ce PNL şi PDL pregătesc marea fuziune de dreapta, PSD s-a aliat cu PPDD, formaţiunea patronată de Dan Diaconescu, pentru a mai păstra câteva majorităţi pe plan local.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite